Hej

Jag undrar lite över vilken typ av kakel man ska välja i en pool.
Det är frågan om en inomhuspool som ska renoveras. Måste det vara nåt speciellt kakel, kan man välja precis vilket som helst?
Vi får olika svar i olika kakelbutiker.
Vad vet ni om typer, storlekar och vad har ni för andra tips?
 
Tack MathiasS.
Andra stora och seriösa kakelsäljare säger att allt kakel och klinkers som är frostsäkert funkar i pool. Någon säger att alla plattor funkar.
Har Kakelspecialisten rätt, eller de andra?
 
I Sydeuropa så finns det butiker som är speciellt inriktade på kakel till pooler. Detta betyder rimligtvis att det finns speciella krav på dessa. Vad dessa krav består i skiljer sig nog även om de är en utomhuspool (speciellt där det kan bli minusgrader) eller en inomhuspool..
 
Att frostsäkert fungerar i pool, det motsäger väl inte vad kakelspecialisten säger. Funktionellt så måste plattorna vara frostsäkra för att fungera bra i en utomhuspool på vintern. Dessutom säger kakepslecialiten att du ska använda en platta som är glatt på ytan. Det är ju knappast ett krav, men antagligen väldigt förståndigt.

Att icke frostsäkert är en dålig ide för utomhuspooler i sverige säger ju sig självt. Ska du ha plattorna inne går det säkert utmärkt med vad som helst och du kan fokusera på det praktiska med att det ska vara enkelt att hålla rent.
 
Om man väljer Kakelspecialistens utbud på poolkakel så finns det i huvudsak en intressant tillverkare. Plattorna kostar ca 600 kr/kvm.
Om man kan välja i stort sett vilket blankt kakel som helst till en inomhuspool så blir ju utbudet enormt. Det går ju åt rätt många kvm kakel i poolen, så priset är såklart en intressant del i diskussionen.
Frågan är om Kakelspecialisten sitter på facit och att man måste välja deras poolkakel. Jag har inte hittat någon annan som rekommenderar eller säljer poolkakel avsett för inomhuspool.
 
Hellu,
Kaklade pooler är inte det vanligaste i sverige, ring runt till firmorna och fråga om det är någon som faktiskt har erfarenhet av kakel till pool. Och om någon påstår sig ha det be om referens. Det jag har märkt är att det är ett ytterst fåtal som har erfarenhet av kakel till pool.

Men när jag kollade sist kom jag fram till att ett kakel till pool inomhus ska vara ett kakel som inte tar upp vatten i nämnvärd utsträckning och de flesta kakelsorter som passar detta kriterie är ofta frostsäkra.

BTW idag har vi ca 34grader och sol i Kuala Lumpur det blir nog en drink vid poolen i kväll efter jobbet :)

/Peter
 
Tack för era tips.
Butikerna vill sälja det de har...
Om någon här på forumet jobbar med inomhuspooler eller själv gjort pool så tas era erfarenheter gärna emot.
Annars går jakten vidare i butikerna.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.