Har ett 50-tals hus med oisolerad platta. Nu håller jag på att bryta upp allt golv ner till plattan pga tidigare ägarens felaktiga byggsätt. Ska alltså lägga golv på markplan på den gjutna plattan.
Har hört att man kan lägga platonmatta på plattan och isolera på den. Hur många olika sorters platonmatta finns det och vilken ska man ha? Sen finns det ju olika cellplastisoleringar. Kan man lägga laminatgolv direkt på cellplasten sen eller måste det ligga ett flytande trägolv på den? Ska ju gipsa väggarna också. Antar att jag gör det först och lämnar en liten luftspalt mellan gipsen och plattan. Sen lägger man väl platonmattan på plattan och ut mot gipsen? Ska man täta så att det inte kan komma upp fuktig luft bakom gipsskivan?
 
Platon har beskrivningar, fråga i bygghandeln. Du skall ha den svarta, det finns en blå för golv (tex parkett flytande) som sviktar lite o bygger mindre. varför inte limma frigolit med fix mot plattan sen flytspackel o ev värme (3 cm) med armering sen klinkers för ett problemfritt golv.
 
Tänkte att vi skulle klara oss utan golvvärme.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.