Vi hade tänkt oss at fixa till golv och väggar i vår källare. Hur går vi bäst till väga? Tanken är att det gamla garaget ska bli pannrum med vedförråd, ett rum ska bli tvät och pysselrum sen har vi två rum till. Vad ska man tänka på? Färg sort etc. Sen måste vi ordna till golvlutingen med, så vattnet rinner till brunnen och inte åt andra hållet :) Sen kanske sätta in en till golvbrunn, om det går? Ska vi sätta in en avfuktare innan vi börjar eller ska man ha en bygg fläkt?
 
Om ni har fukt i källaren börja med att fuktspärra med tex platon.
Om det är ett stort projekt, ta hjälp av en hantverkare som kan komma och titta på bygget och ge dig tips och råd och kanske hjälpa till att få igång renoveringen, om du nu vill göra det mest själv. Fördelen med det är att du kan få arbetsmomenten utlagda steg för steg av en fackman.
 
Platon? Är inte det matta man lägger på utsidan? Så illa är de inte. Men tänkte bara att lite fukt finns det väl och tar man bort det bäst med fläkt eller avfukare?
 
Klinker på golv, silikatfärg på väggarna :). En avfuktare gör underverk i tvättrummet = tvätten torkar snabbt och källarlukten håller sej borta.
gaia
 
Släpper klinkersen igenom fukt bra? Finns det bra golvfärg till källare annars?
 
Hej
Dessutom ska man tydligen välja oglaserad klinker för då får man fukttransport även genom plattorna och inte bara genom fogen. OBS detta har jag bara läst i något annat sammanhang(kanske i en gammal tråd ?) så jag kan inte garantera att detta är 100 % relevant och inte heller om det är viktigt.

mvh/ lob
 
Ska kolla upp det. Men i pannrummet tex, speciell källar färg till golv och väggar?
Annars är de bara till at måla som vanligt?
 
gådeberg skrev:
Släpper klinkersen igenom fukt bra? Finns det bra golvfärg till källare annars?
Det är fogarna som andas och det räcker väl om du inte har en sjö under golvet.
En bra golvfärg till betonggolv som håller all slitage är lika dyr som att lägga billig klinker - den slutsatsen drogs under tidigare diskusioner..... så varför inte lägga klinker i pannsummet också? Lättstädat, snyggt och hålbart - det har vi faktiskt i hela vår källare, också i pannrummet :).
gaia
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.