Hejsan!
Vi har lagt om golv i källaren, tidigare ägaren hade en matta direkt på betonggolv. Vi tog bort allt och slängde. Golvet är fint men var ojämn på ett ställe vilket vi fick jämna ut med fint cement. Nu efter några månader och vi använder inte nedre planen så ofta pga. Det är inte helt klart. Nu insåg vi att golvet i det rummet fick som farthinder fast med luft under när man går eller trampar på, inte hela men precis framför rummen där nere.
Enligt bauhaus där vi köpte laminatgolv från och underlag sa att vi behöver en vanlig underlag blå med plast på sidorna kommer inte ihåg vad dom hette vilket jag misstänker att det är det som gjorde golvet så.

Vad tror ni? Nån som kan? Nu tänker min man reglera golvet och lägga om på nytt. Tror ni att det hjälper?
 
Det troliga är att underlaget, dvs betongen, inte är tillräckligt plant, att ni har svackor i betongen där du känner "luftfickor". Den plastbelagda stegdämpningen som ni lagt under orsakar inte detta.

Det kan också vara så att golvet är lagt för tajt mot väggarna och ligger i spänn. Då kan det pressas upp från underlaget.

För att åtgärda behöver ni plocka upp golvet och lägga om det. Kontrollera innan läggning noga med en lång rät planka e.d. att inga toppar och dalar finns.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.