M
Jag höll på att renovera några fönster till ett uterum. På ställen där kittet spruckit och ramlat bort har jag använt Julas Målarfog (19kr för en 300ml tub). Det verkar har fungerat med fint resultat hittils :)

Nu till mitt problem. Jag hade köpt mer målarfog och kört på nästa fönster, men nu när jag tittar på tuben blev det latexfog istället. Båda tuberna är identiska i färg och kostar samma så jag reagerade inte förrän nu.

Frågan är om det nu finns några risker med latexfogen. I princip den enda skillnaden i produktbeskrivningen är att på målarfogen står det att den kan användas utomhus under goda torkförhållanden. Båda är baserade på akrylemulsion och bildar en "Segt plastiskt, elastiskt gummi genom avdustning av vatten", citat från båda tuberna.

http://www.jula.se/latexfog-300ml-502159
http://www.jula.se/malarfog-300ml-502158
 
Jag har undrat samma sak.

Men jag tvivlar på att någon av de där produkterna är speciellt lämplig som ersättning för fönsterkitt. Det finns kitt på samma sorts tub som du har till fogen, det är inte svårare att få det snyggt med kitt, snarare enklare. Enda nackdelen är att det måste torka lite längre innan du kan måla över det.
 
M
Ja, såg att de hade fönterkit på tub. men det skulle ha 7 dagars torktid innan övermålning =( Jag har använt det förut och tyckte just att torktiden var lite i längsta laget, speciellt nu har jag inte så mycket tid...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.