Vi anlitade Bjarnes Bygg i Gävle för mindre rivningsarbete av valv över dörr. Rivning av gipsvägg mellan kök och hall samt rivning av fasta garderober i tre (3) rum samt uppsättning av nya garderober köpta från IKEA.

Vi kontaktade Bjarne som kom och tittade på jobbet på en fredag och lovade att återkomma med offert på måndag. Vi hörde inget från Bjarne och försökte kontakta honom och lyckades få tag i honom på torsdagen då han meddelade att han haft mycket jobb och inte hunnit och genast skulle få iväg den. Vi kom överens om pris och att arbetet skulle börja tre veckor senare. Tre dagar innan han skulle köra igång tog han kontakt med oss och meddelade att han inte kunde börja som överenskommet utan ville skjuta på starten med en vecka så att han skulle hinna avsluta pågående arbete. Han skulle då helt kunna koncentrera sig på vårt jobb som skulle vara klart på 4-5 dagar. Vi var lite besvikna men vad kan man göra så vi sa ja.

När han sedan dök upp veckan senare jobbade han sporadiskt. Det tog 3 veckor innan han var klar med jobbet. Alltid olika ursäkter för varför det tog tid. Rivningsarbetet klarade han galant men finsnickeriet runt garderober och valv var inte bra. Lister som spruckit efter skruvning. Skruvar som inte borrats tillräckligt djupt för att kunna spacklas . Foder som kapats och skarvats på ett felaktigt sätt. En sockel mellan kök och hallgolv som tog 3 veckor att få på plats trots många påpekande. Vi hade en snickare på middag som jobbar på ett större företag som passade på att titta på Bjarnes arbete och sa att det inte hade klarat deras besiktning dom har vid avslut av jobb. Ett antal saker hade fått göras om.

Byggaren Bjarne är en trevlig man. Vi fick honom rekommenderad från två olika bekanta som anlitat honom och som varit nöjda med hans arbete.

Jag skulle inte anlita Bjarnes Bygg igen och jag skulle inte rekommendera honom till någon annan.
 
Tråkig upplevelse. Vad sa Bjarne om de här felen när du påpekade bristerna för honom?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.