Bakgrunden är lite reparationer i mitt hus från 1900 pga dålig takplåt och läckage in i vägg i 30 år kanske. Sedermera (på 70-80talet) lagat med ny plåt och spånskivor, regelstumpar, silicon, långa skruv ja allt möjligt. Allt är nu sanerat och en yttervägg på ovanvåningen är nu regelstomme som det blir linisolering i men neröver har jag lappat i lite grann med liggande plank där det var som sämst (det är stående timmer). En del stockar ståendes under detta är sådär men man kan inte byta allt, då finns det ingen ände på nånting. Dessa stockar är lite sisodär och det har torkat och murknat om vartannat så det glipar en del under det jag har lagat. Magkänslan säger ju att dreva med lin såklart men vad händer om man skummar igen de där gliporna istället? Det styvar ju upp betydligt bättre och det fyller ut helt.och låser timret. Det är ju inte så man kan kasta ut hatten nu men man ser ju ut iallafall och det handlar om tre fyra glipor en halvmeter neråt typ.

Kan man ge sig sjutton på att det blir problem av skummet i framtiden eller blir det så obetydligt att det inte påverkar nånting? Har ju sökt lite på nätet och helt klart är ju att folk skummar betydligt värre saker än det här utan att blinka men jag vet inte ens om jag kan sova om jag vet att det för med sig massa krångel i form av fukt som stannar vid skummet och ställer till oreda.
 
Skall du ha fogskum i ett timmerhus så får du akta dig så det inte kommer ut ur burken.

Det vill nämligen samla fukt i väggen och ställa till ännu mer röta efter vad jag hörde av en som hade provat och ångrade sig bittert.
Själv har jag sett att det verkar släppa från stockarna efter en tid så det blir nya glipor(10-15 år).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.