Hej!

Jag funderar på att lägga in vattenburen golvvärme i två rum. Båda rummen har betongplatta på bottenplan/källare  i suterrängvilla, varav det ena är badrum/tvättstuga.

Det jag undrar är om/hur jag kan fuktsäkra och isolera för att minska värmeförlusten nedåt i de båda rummen samt vilken typ av golvvärmesystem jag bör använda i respektive rum?

Jag funderar på att först lägga en Platonmatta, sedan en 4 mm isolering som heter ThermoReflekt (två skikt korrosionsskyddat aluminiumfolie med ett lager polyethylene bubbelplast i mitten, se http://www.wiedland.se/thr/) och sedan resp. golvvärmesystem.

Bör man använda Platonmatta i båda rummen?

I badrummet har jag fått tips om 20-30 mm HD cellplast och sedan golvvärmesystem, tex. Roth Clima Comfort.  På detta tänker jag våtrumssäkra och lägga klinker.

I det andra rummet ett golvvärmesystem med tunna isolerskivor följt av ångspärr och 15 mm trägolv.

Är det möjlig (och är det att rekommendera) att ha dessa typer av isolering under golvvärmen eller är det inte att rekommendera då ThermoReflekt är "lite mjukt" och HD cellplast eller golvvärmeskivorna kanske isolerar tillräckligt?

Mycket tacksam för svar och synpunkter!
 
Nummer ett glömm den där skiten till folie.
http://www.byggahus.se/forum/showthread.php?t=50097/0

Eftersom du troligen inte har tillräckligt med isolering underplattan, använd platon över allt, så tänker jag göra i liknande situation.
Egentligen ska man undvika sådana här lösningar, men verkligheten ser ut som den gör, så det får bli det näst bästa.

Titta på isolaplatons konstruktionslösningar. tex http://www.isola.se/pdf/Insida Kallarvagg.pdf

Sedan så tänker jag använda lite tjockare isolering.
Jag är tex inte helt nöjd med bara ca 5 mm isolering mellan platon och rör i de tunna isolerskivorna.

I duschrummet blir det 50 mm så jag får plats med rör under golvet och duschenkabinen ansluts direkt till avloppet så jag slipper så höga krav på våtrum.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.