Skall bygga färdigt en stomrest carport/förråd själv i höst, har borrad brunn och vill ha hydrofor-tanken i förrådet, vad krävs för att förrådet skall bli tillräckligt isolerat för att hysa vattentanken, skall ha träpanel på utsidan men vad krävs - lager för lager - från panelen och in för att väggarna skall fungera?
 
tänker du ha någon värme där hydrofonen står? Sånna fall hur varmt..

Troligen så tillför du ingen värme.. och det behöver inte vara så jättevarmt..

Då tar vi det från ytterväggen och innåt.
Träpanel
Vindpapp
isolering (tjocklek?? kanske 100mm)
reglar+isolering (kanske 45mm?)i mellan reglarna
Gipsvägg??

Efter som det inte kommer vara någon jättevärme så borde du inte behöva någon plast.

Tänk på att det är i taket som det mesta värmen smiter ut.. så det är bra att ha en Tjock mössa. överdrivet tjock alltså..
 
Hej, nä det kommer inte vara någon värmekälla där, tänkte däremot ha en frostvakt. Så då kan man lägga isolering mot isolering alltså, utan någon annan spärr?
taket då, skall man upp i 200 eller mer i isolering?
 
Ingen?
 
Du kan lägga isolering mot isolering utan plast. Svar Ja.

ang tjockleken så blir nog 200mm bra.. ju tjockare desto bättre. men det är ju en kostnads fråga.. har du 200mm har du tjockare isolering änn dom flesta 40-tals villor har på sin Vind så.. ;)
 
När du sen ställer in värmen på frostvakten finns det mycket att vinna på om den är ställd bara precis över 0. Vattnet i från brunnen håller ju några plusgrader och det kan nog ofta räcka med "värmen" från hydrofortanken för att hålla frostfritt.
Hans
 
Jag håller också på att planera förråd med vattentank från brunn. Kom nu att tänka på att det blir lite speciella förutsättningar sommartid:
Vattnet kommer att kyla utrymmet och det kan ev. bli risk för kondensproblem i väggarna, fast omvänt mot bostadshus. Den kalla luften i förrådet kommer att vilja smita ut nertill och uteluft sugs in i övre delen. Man bör hindra luften från att sugas genom isoleringen och därför se till att ha ett vindtätt ytskikt samt ventiler upptill. Kanske också bra med ventil nertill men öppningen bör nog vara mindre än upptill, så att inte mer luft rinner ut än vad tilluftventilerna kan tillföra.
Hur mycket man vill ventilera beror det ju på ifall man vill utnyttja kylan eller ej.
/Hans
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.