Hej.

Skall lägga vattenburen golvvärme på andra våningen i köket och vardagsrummet (samma rum). Har fått flödesschema mm men behöver man isolera eller på annat sätt skydda matning och returslingorna som skall gå under de spårade skivorna?

Kommer använda LK 16mm slingor.
 
Njae, det beror ju lite på hur långt och i vilken miljö som framledning och retur går? Är det bara några meter iså hade jag struntat i det, är det långa sträckor kan det vara en idé, samma sak om det inte varit ett mellanbjälklag.
 
Inga längre sträckor, ca 5-6 meter.
Såg att vi haft påhälsning av en mus under vintern och funderade på om de kan gnaga sönder ledningen. Är det vanligt att det händer?
 
Kan du lägga ner slangarna i isoleringen är det väl extra bra men inget du behöver lägga så mycket möda på. Mössen kan säkert gnaga hål på slangen, eller dina elkablar, eller anslutningsslangen till disk/tvättmaskin, eller telefonkabeln, eller.... Vad jag menar är att det finns så mycket som de små kräken kan äta sönder och man får inte ett öre från försäkringsbolaget att det är motiverat med allmän ihärdig musbekämpning oavsett golvvärmeslang eller inte.
 
Ok, tack för hjälpen. Ska börja lägga slingorna i helgen.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.