Hej!
Vi håller på och skall bygga en carport med förråd, grundkonstruktionen består av fastgjutna lecablock, första lagret 200x200mm och andra lagret 100x200mm, totalhöjd på "lecamuren" är då 300mm.
Vi vill ha ett uppvärmt förråd så någon form av golv med isolering måste till.
Innermåtten är ca 3500x2000mm.

Ett förslag är att gjuta i med 200mm EPS Cement och sen 100mm cement, dock så blir det enligt mina beräkningar en total på ca 2,1kbm, 1,4kbm EPS cement blir ca 30st 50l säckar och 0,7kbm blir ca 50 25kg säckar med en totalkostnad för material på dryga 8000:- och en väldig massa hinkar att blanda.

Ett annant sätt skulle kanske vara att lägga i 100mm cellplast i botten och sen 100mm på ett till lager men lämna 15cm mot kanterna, lägga i en sväng med armeringsjärn och gjuta i med vanlig betong (blir väl runt 1kmb).

Tredje variant är att bygga någon form av trossbotten av träkonstruktion som går att isolera och tål ev fukt.

Några förslag på lämplig isolerad golvkostruktion eller synpunkter på ovanstående?
Vi ligger lite tight i budget så går det att göra billigt och tillräckligt bra så är det kanon.

2013-10-20 14.20.04_2.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Lägga en flytande träregelkonstruktion på cellplast?

Om du lägger cellplast på ditt krossmaterial, gärna fogskummat mot yttermuren. Sedan på med en ångspärr (plastfolie som ansluter till muren) sedan ytterligare lager med cellplast. På detta ställer du sedan en träregelkonstruktion som blir flytande i förhållande till ytterväggarna, alt direkt på med skarvlimmad golvspån och golvtäckning. Borde bli varmt, torrt och hyfsat billigt.
 
Låter vettigt, menar du att man skall låta plastfolien vikas upp och täcka insidan på lecan?
Om man gör enligt ditt förslag, innebär det då att man inte lägger någon ytterligare isolering i träregelkonstruktionen utan nöjer sig med cellplasten under och över ångspärren?
 
Gör du en regelkonstruktion bör du nog isolera mellan reglarna. Lägger du flytande golvspån blir det ju ingen ytterligare isolering. Hur mycket isolering du rymmer beror väl på var golvet behöver hamna.

Ja fuktspärren bör bli så tät som bara möjligt, så att inte ens den lilla minimala fukt som kan transporteras i öppen cellplast, kan komma upp till "bomiljön". Neråt får du då bara oorganiskt material. Förutsätter ändå att det är väl dränerat och kappilärbrytande under cellplasten.
 
Blir lite ändringar, djupet i "grunden" är ca 350mm, jag kommer att lägga i två lager med 100mm tjock cellplast och ett 70mm lager (totalt 270mm cellplast)och sen armeringsnät på distanser och gjuta en 70-80mm tjock platta.
Skall man lägga i ett lager med tät plast mellan de första två lagrena med cellplast för att bromsa att markfukt tränger upp eller är det onödigt?
Blev lite brådis då den delen behöver vara klar till på söndag, grejorna kommer från byggmax på fredag, bla 50 st säckar betong..
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.