Hejsan alla

har en frågan, antagligen är den besvarad i andra trådar.

har ett hus där jag på övervåningen har rivit innertaket för att få lite mer rymd i rummen (ska ha upp till nock).

som det såg ut var det yttertak, spån, spont och trätex, alltså ingen vindpapp mot yttertak och ingen plast (ångspärr). antar att man gjorde på detta viss den tiden, huset byggt på 40 talet.

jag har kvar det gamla eftersom det är en vägg uppbyggd i rummen (kan det möjligtviss heta sidovind?) alltså kommer jag på hälften börja isolera på det nya sättet, de två sätten möts alltså på mitten (vad luddigt det låter).

till frågan, min tanke är att sätta luftspalt, massonit, vindduk, guldfiber isolering, och send spont. efter det sätter jag plast (fuktspärr) från början av taket (alltså även där det gamla isoleringe finns kvar) till nock.

luftspalten på det nya jag gör går alltså ner i den gamla isoleringen (eftersom de möts) sen har jag "stängt av" mellan det gamla och nya med plank så guldfibern kommer inte kontakt med spånet.

kan jag vara på rätt linje? nån som har en kommentar? det jag är orolig för är att jag drar ner plasten över det gamla sättet, skapas ett fuktproblem där? eftersom de fortfarande ser ut på detta vis, yttertak, spån, spont.....

lite bilder..
http://www.belmekki.com/bygg/001.jpg
http://www.belmekki.com/bygg/002.jpg
mvh
chake
 
Jag hade inte satt diffspärr om det inte är det på andra delar i samma utrymme.
Diffspärr skall vara tät för att fungera.

/Kent
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.