hat ett bulhus, vinden är oinredd. Taket består av plåt på spåntak. Det läcker inte in någonstans och enda stället det läckt in är vid skorstenen så det är länge sedan och numera torrt. Jag vill isolera och sätta gips för att kunna utnyttja detta utrymme. Är det okej att sätta reglar som luftspalt-vindväv (mellan takstolarna)-isolering (vanlig 95mm)-byggplast

Hur skall plasten vikas på golvet? Skall den vikas ut på golvet eller fortsätta nedåt? Jag antar nedåt och att man tejpar nedåt? Efter detta osv och 8mm gips det är inga väggar på vinden utan taket går hela vägen ned. Därför behövs väl ingen tjockare gips?

Hade även tänkt ha kvar så mycket av takbjälkarna det går. Kanske funkar att låta gipset ligga dikt emot takbjälkarna och sen köra gipsputs för att få lite korsvirkeskänsla.
 
Har du spåntak så bör du kunna utnyttja hela utrymmet mellan takstolarna till isolering. Dvs utrymmet mellan bärläkten till spånet fungerar som luftspalt, bara att den går horisontellt. Har du inga som helst problem med gnagare så fungerar det med vindväv enbart.

Har du plast någon annanstans i ditt gamla bulehus?

Vad är det för cc-avstånd mellan takstolarna?
Vad är det för dimension på takstolarna? (Tänker ffa på isoleringsdjupet.)

Antar att du har begränsad takhöjd och vill utnyttja max (=tunt tak)?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.