Jag har en mat-/vin-källare i huset där två av väggarna är i betong, varav en är yttervägg (under mark) och en mot ett badrum. Sen är två av väggarna i trä och dessa två samt eventuellt den i betong som leder mot badrummet tänkte jag isolera för att kunna behålla temperaturen lägre i mat-/vin-källaren under sommaren. Som det är nu så kyler golvet och ytterväggen utrymmet medans innerväggarna och taket värmer upp detsamma. Även taket i aktuellt utrymme, som är under en trapp, tänkte jag isolera för att sedan slå på renoveringsgips (4 mm), måla, eventuellt klä i fusktegel för att göra det mer likt en vinkällare....Nu till min fråga....Hur ska jag isolera på bästa möjliga för att få det att "bygga ut" så lite som möjligt? Detta då utrymmet är ganska litet redan nu.......

Skall jag ta ull, frigolit eller kanske golvisolering och sätta upp på väggarna/taket? Vilket föreslår ni? Som jag kan förstå så är det ingen risk för fukt då de väggar jag skall isolera är innerväggar.

Vänligen

Anders
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.