Hej! Vi har ett hus från -39 där det finns en utbyggnad (50-tal) med krypgrund med betongbjälklag. Krypgrunden står på berg/sprängsten och upplevs som ganska "torr" om man får säga så.

Golvet ovan för denna krypgrund upplevs väldigt kallt nu på vintern, jag antar att betongen leder in kyla i hela konstruktionen, Det finns isolering på ovansidan av krypgrunden enligt tidigare ägare men vet inte hur mycket (ej öppnat golvet).

Vi funderar på att tilläggsisolera krypgrunden även från utsidan. Det verkar som detta kan göras med cellplast men också olika sorters stenullsskivor (paroc, rockwool osv). Har läst olika trådar i ämnet och även hittat intressant info från olika tillverkare (paroc, rockwool etc).

Men finns det åsikter om vilken metod som är "bäst"? På rockwools hemsida står även att man kan fästa skivorna med "motgjutning", vad innebär det? Måste man fästa dem mekaniskt (känns lite jobbigt att krypa runt och borra upp fyra plugg för varje skiva man ska fästa men måste man så måste man :)). Kan man sätta skivorna med någon sorts sättlim eller sättmassa istället?

Finns det några erfarenheter från forumet om hur man bör gå tillväga?

https://www.byggmax.se/media/catalo...solera golvbjälklaget.pdf-1688467451.3604.pdf

https://www.rockwool.com/se/produkt...ering/krypgrund/krypgrundsbjalklag-av-betong/
 
Menar alltså från krypgrundens undersida, om det var oklart
 
Du kan skjuta fast skivorna med bultpistol. Finns att hyra hos dom flesta maskinuthyrare. Cellplast eller mineralull är en smaksak. Cellplast är lättare men svårare att få tätt i skarvar. Minerallull tyngre och dammigare att arbeta med.
Det går även att limma upp skivorna men det är inget jag provat själv.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.