Har tagit över ett hus efter ett dödsbo. Det är en bostadslänga som består av flera smårum. Hela huset har egentligen ”platt” tak med takpapp med svag lutning åt båda hållen. De har byggt till en förlängning på längan och i samband med det satt ett ordentligt ”/ \”-format tak med plåt ovanpå hela längan. I princip är det nu som en kallvind med öppen takfot. Väl ventilerat och inga problem med fukt. Det nya taket är oisolerat. Den äldre husdelen har ju sitt originaltak kvar och där är bra isolerat uppåt. Det yttre plåttaket kommer fortsatt vara orört då det verkar fungera bra.

Den nya delen blev dock inte färdigisolerad uppåt i höjd med det gamla platta originaltaket vilket gör att det blir mycket värmeförlust som bara försvinner ut från tillbyggnaden. I dagsläget sitter det ångspärr och sedan innertak. Dvs står man på vinden ser man bara takstolarna och ångspärren. Det ligger en massa paket med isolering på vinden som var tänkt att läggas ut vilket jag nu har tänkt göra.

Min fundering är, när isoleringen är utlagd, behöver man lägga något ovanför denna eller kan den ligga naken uppåt på kallvinden? Utrymmet kommer inte användas på något sätt utan tanken är bara att förhindra värmeförlusten som blir i dagsläget.

Är det värt att lägga vindpapp ovanpå?
 
  • Gilla
klaskarlsson
  • Laddar…
Japp, på med vindpapp ovanpå isoleringen. Det behövs för att isoleringen ska fungera optimalt.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.