Ska bygga garage med förvaringsloft som byggsats (typ Arlanda eller Mellby) och vill ha frostfritt på loftet. Behöver era goda råd:

- Hur isolerar man bäst ett garageloft vid nybyggnad (konstruktionen finns i länkarna ovan)?
Dvs, var och hur ska jag placera isoleringen (särskilt taket), behövs diffusionsskikt, är det lätt att göra i efterhand?

Undrar också:
- Tillägg för 170 mm isolering i väggarna istället för 120 mm kostar ca 5000 kr. Är det prisvärt eller bortkastade pengar?
(Ska nog ha svalt i början, men hoppas kunna använda som snickarverkstad med 18-20C i framtiden.)

Tack på förhand

/Fredrik
 
Diffusionsspärr är nästan alltid omöjlig att få till i efterhand.

Hur man isolerar denna kostruktion hittar du nog här..
http://www.isover.se/sw23093.asp

Alternativet är att du isolerar med Cellplast på takstolarna och yttertak. Det finns lösningar för sådan. Det spar på utrymme + du får isoleringen närmast kylan.
ex http://www.thermisol.se/
Men det finns andra märken men några skillnader. Vilken som är bäst vet jag ej. Dock så tycker jag lösningen verkar vara vettig.

Sen kan man ju samtidigt diskutera hur smart det är att isolera med Cellplast i ett garage med take på brand osv. Så det finns lite att fundera på.

Tjocklek för väggarna. 170mm är nog något att satsa på. 120 är lite lite tycker jag. Sen om det är värt 5000kr beror lite på hur man räknar. det lönar sig nog inte på 5 år.. Men du har nog tjänat in det många gånger på 20 år. Så tänker man bo där länge?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.