Har tänkt isolera garaget och stoppa in ett squatrack för att kunna lyfta skivstång.

De flesta guider jag hittat om att isolera garage säger att man lägger in ett innertak på botten av takstolarna och isolering över. Tyvörr blir detta väldigt lågt om man tex vill göra militärpress och andra övningar där man behöver sträcka ut sig.

Någon som har tips på hur man kan göra om man behöver mer utrymme uppåt?
 
Vill du ha plats mellan takstolarna alltså? Det går ju, rent tekniskt, att lägga innertaket på ovansidan av takstolarnas under armar och isolera uppepå eller isolera mot undertaket. Om det är görligt rent praktiskt är det dock svårt att svara på.
Bilder?
 
Redigerat:
Strängt taget behöver du 3 m mellan två av takstolarna så frågan är var det är enklast att få till i just ditt garage och om det blir enklare att göra ett sådant utrymme än att flytta upp hela isoleringen ovanför takstolarna.

Har du tur räcker det att köra bara med 2,5 or istället för 45 cm viktskivor.
 
3 meter i bredd. Hur högt i tak beror på hur lång någon är men en vanlig skivstång är 220 cm och med vingelmån blir det ca 3 m. Det finns kortare stänger som ska vara något så när hyggliga (och drivor som är kassa) om man vill tjäna in lite i bredd. Står man ut med en 25 mm stång så är en damstång ett alternativ.
 
Tomture61
Mitt garagebygge har 2,6 m till undersidan av underarmen på takstolar .
Högsta punkten på innertaket är 3,9 m , mellan takstolar är det 1110 mm .
Borde vell räcka för militärpress !

Vet ej hur taket ser ut , sadeltak eller vad , eller nuvarande höjd i garaget för TS
 
Rent praktiskt skulle du ju kunna göra på samma sätt som när man i ett hus när man vill öppna upp till nock. Dvs lägga isoleringen ute vid råsponten (med luftspalt mm enligt konstens alla regler). Då får du öppet till nock men med synliga takstolar. Sitter takstolarna på cc1200 så får du ju då rätt ordentlig med svängrum och takhöjd i varje fack
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.