Vi behöver ett förråd som är isolerat då vi behöver förvara sådant som inte går i ett kallförråd. Det får inte vara större än 10m2 och någorlunda låg kostnad. Vi har tittat på Palmakos Dan 10m2 och funderar på om man kan isolera den ena delen och sätta in värme. Det jag är osäker på är om det överhuvudtaget går och hur man löser dörr och fönster frågan isf, så inte värmen åker rätt ut. Jag har kontaktat bygghemma men ännu inte fått svar. Ni kanske sitter på bra lösningar och idéer eller andra typer av förråd? Vad behöver vi tänka på?

Länk till förrådet:
https://www.bygghemma.se/tradgard-o...MI0bSqiOS1hgMVSwCiAx3hegHhEAQYBiABEgLYjvD_BwE
 
Tomture61
Sätt dig in i hur ett klimatskal bör konstrueras när isolering ska användas , för att investerade pengar ska överleva länge .
Du kommer att inse att ett förråd av den modell du tittat på blir helt fel .
Mycket möjligt att byggsatsen går att modifiera .
 
  • Gilla
Tonfisk40
  • Laddar…
Rekade runt mycket bland olika leverantörer av sånna modul-förråd i den prisklassen förra året och ingen av dem såg ut att vara särskilt lämpade för att isolera. Oftast en klen stomme och panelen spikad direkt på stommen så där finns ingen vindduk och ingen spikläkt som skapar nån luftspalt.

Det känns faktiskt som att det skulle vara enklare och snabbare att bygga förrådet själv som lösvirke istället om man ska få det bra anspassat för isolering. Möjilgtvis att man kan vinna liiite tid på att köpa en färdig byggstomme att utgå (väggblock som bara är stomme och takstolar, men ingen panel). Då kan man sen bygga vidare på lämpligt sätt
 
  • Gilla
Tonfisk40
  • Laddar…
Tack för info. Det lutar helt enkelt åt att gå upp i prisklass och titta på stugor istället, men det får bli ett annat år då.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.