Företaget Energihem erbjuder en lösning med solpaneler som ersätter takpannor. Någon som har erfarenhet av Energihem som leverantör/entreprenör? Och någon som har erfarenhet av integrerade solpaneler? Tipps och omdömen emottages tacksamt
 
Jag har erfarenhet av Energihem som totalentreprenör vid takbyte. Väldigt mycket gick fel. Taket läckte, hängrännorna hade bakfall och otillräcklig lutning. Nya taket blev mycket tyngre än det gamla så takstolarna orkade inte med - man hade inte utfört några hållfastighetsberäkningar. Takbrygga ej fastsatt på godkänt vis. På det stora hela blev det mesta åtgärdat inom ett par år efter flera besiktningar, bestridanden och bråk. De hade ganska hög personalomsättning under den tiden - både kontaktpersoner och deras egna besiktningsmän byttes ut flera gånger. Flera av hantverkarna pratade inte svenska - de uppfattade jag som professionellare än sina svensktalande kollegor. Under byggtidens pauser (helger m.m.) täckte man inte för, så det regnade och snöade in en del i köksventilation och på råspont.
Byggställningarna var seriösa. Skräp städades bort.
Detta var fyra år sedan, de kanske har fått bättre ordning på verksamheten idag.
 
Tack för den information, bra att veta!!!
 
Nu har de dessutom konkat.
 
Redigerat:
  • Gilla
Nissens
  • Laddar…
Vad innebär det egentligen, har företaget lån/skulder som de inte får intäkt till för från solcellsinstallationer, omvänt att de har ingen montagepersonal som slutför installationer för att kunna fakturera ?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.