Hej,

Vi söker efter en vägglampa och har hittat några för utomhusbruk som skulle kunna passa bra. Flertalet av dem har dock inbyggd LED? Är detta bra?

Förstår att de sägs hålla i 25 000 timmar men det verkar inte vara helt ovanligt att de lägger av tidigare?

På något vis vill jag inte slänga en hel lampa för att ljuskällan inte fungerar längre, man har trotts allt investerat tid i att hitta något som passar. Hade det däremot varit anonyma lampor, ex runda små lampor för trädäck o liknande så förstår jag att man kan tänka sig byta hela lampan.

Hur ser ni på detta?
 
Det verkar som att de flesta inbyggda LED som säljs idag klarar 50 000 timmar, finns dock inga garantier. Räknar man lite snabbt på det så får man fram att om lampan är på 24 timmar dygnet så bör den hålla i 5-6 år, oftast har man dock kanske inte på sina inomhus lampor mer än hälften av den tiden så då blir det 11-12 år.

Man kan tycka att man troligen tröttnat och bytat lampan innan dess men faktum är att en hel del lampor som säljs på ex blocket är bra mycket äldre. Särskilt designlampor.

Värt att veta är också att inbyggda LED lampor oftast är kallare i ljuset vilket inte gör de så trevliga som inomhus lampor för allmän belysning.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.