Hej, efter att ha fått en bergvärmepump installerad har ett "dunkande" ljud börjat att uppkomma vilket infinner sig när man öppnar kranen (kallvattnet). Är det någon som vet vad detta kan vara?

Mvh
 
Redigerat:
kallvattnet borde ju ha väldigt lite att göra med värmepumpen men kolla så alla gamla rör sitter monterade som de ska så de inte eliminerat nåt fäste nånstans.
 
Fick samma problem när vi satte BVP, hos oss så är det säkerhetsventilen som spökar. Vi löste det med att strypa flödet lite på inkommande vatten.

Prova att stänga kranen lite på inkommande och se om det hjälper.
 
Det har utförts jobb på kallvattnet. All form a rörisolering har tagits bort av asbestsanerare. Bifogar en bild på en ventil, detta är inkommande vatten till pannan. Denna ventilen är ny, vad är denna ventilen till?

Sen ska jag dra åt alla klammer. De flesta klammer på kallvattenledningen är lösa. Detta kanske räcker. Men ventilen, är det någon form av tryckreglerande ventil? 20160201_103932.jpg
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Hej, har listat ut att det är en vanlig avstängningsventil. Stänger jag flödet in till pannan då försvinner tryckstötarna, nån som vet vad man kan göra åt detta?
 
Börja med att klamra alla rör ordentligt.
Det sitter en backventil i den där som gör att den måste vara riktad åt rätt håll. Pilen ska peka mot pannan, förmodligen för inte din det..
 
Ja, backventilen är bytt, nu är dunkandet borta.
 
  • Gilla
FredrikFredrik12
  • Laddar…
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.