Vi har nyligen renoverat ett förråd i anslutning till vårt vardagsrum och funderar nu på att skapa en öppning mellan de två utrymmena. Har någon installerat en dörr i en vardagsrumsvägg och kan rekommendera ett företag för jobbet? Vi misstänker att väggen kan vara bärande, så vi tror att det är bäst att överlåta det till proffs.
 
Om du vill ha ett företagstips är det nog lämpligt att nämna i vilken del av landet du bor.
 
Vi bor i Stockholm :)
 
BirgitS
Om väggen eventuellt är bärande så måste det först utredas och om den är bärande ska det räknas fram hur väggen ska avväxlas. Du behöver alltså en byggkonstruktör först. En del av dem är listade på www.sbr.se så börja med att söka där. Ingrepp i bärande konstruktioner innebär normalt att man behöver en godkänd bygganmälan från kommunen.
 
  • Gilla
natmen
  • Laddar…
Jag har fått den första besiktningsofferten från en konstruktör på ett företag som är listat hos SBR. De uppskattar att det kommer att ta cirka 5 timmar totalt, inklusive restid, att inspektera platsen, bestämma väggtyp och skriva en rapport. Den beräknade kostnaden är 5.000 kr plus 25% skatt.

Jag är ny på detta och undrar om detta är ett rimligt pris för inspektionen.
 
Här är förresten väggen i fråga
 
  • Planlösning av ett hus. En röd pil pekar ut den markerade "väggen i fråga" i vardagsrummet. Andra rum inkluderar matsal, sovrum, tvättstuga och förråd.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Känns på ritningen att det finns flera liknade bostäder. Kan du ha sådan tur att du har en granne, i ett likadant boende, som redan gjord motsvarande förändring?

Annars känns det spontant som att en vägg som är belägen så nära ytterväggen inte bör vara bärande, men säker kan man aldrig vara.

Är det en lägenhet eller radhus, eller vad är det för något?
 
  • Gilla
Violina
  • Laddar…
Ring närmaste snickare bara så fixar de detta. Ser inte speciellt komplicerat ut och om det är bärande eller inte kommer man se när man öppnar väggen lite, samt genom att titta på vinden.
 
  • Gilla
Joak
  • Laddar…
kräver de 5000:- för inspektion???? Orimligt mycket.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.