Vi har köpt hus. Nu ska vi installera en ny diskmaskin. Blandaren är gammal och sitter i väggen ovanför diskbänken. Det är också så att vi måset ta bort ett skåp för att få plats med maskinen. Nu undrar jag. Mäste man byta blandare? För det ska väl finnas en avstängningskran till diskmaskinen uppe ifrån? Måste nya avlopp dras? Vad kommer detta att kosta med ny el och vatten ? Någon som har en uppskattning??
 
Går rören ner under diskbänken kan du sätta dit en balofix som avstängning. Avloppet bör du bara kunna koppla ihop med det till diskhon. Hur långt bort sitter närmsta eluttag/kopplingsdosa? Svårt att säga pris när man inte ser hur det ser ut.
 
okey... får åka till huset och mäta och kolla... man har ju aldrig tänkt sådant innan... men det är ju jättebra att ha alla er "hemma experter" som så gärna delar med er av all expertkunskap!! återkommer....
 
Ang. avloppet brukar diskmaskinens avlopp anslutas till diskhons avlopp. Är vattenlåset litet nyare är det kanske redan förberett för anslutning av diskmaskin; det finns då en eller flera små räfflade tappar ovanpå eller på sidan av vattenlåset. Annars kan röris sätta dit en sån anslutning, det tar honom inte mycket tid och är inga särskilt dyra grejor, så det blir inte jätterdyrt men närmare än så kan jag inte säga.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.