Jag behöver lite feedback på mina planer angående installation av tvättmaskin i badrum i en hyreslägenhet. Det finns plats för maskinen. El är dragen, men det saknas vatten och avlopp. Detta får jag fixa själv, men vill att det ska vara hyfsat korrekt utfört så att man dels kan leva med det själv och dels så man slipper återställa om man flyttar.

Rummet ser ut som nedan:
http://floorplanner.com/projects/36836781-lagenhet/#details

Handfat:
https://www.dropbox.com/s/sb6i8slys54ddpi/2016-01-20 17.27.05.jpg?dl=0

Dusch:
https://www.dropbox.com/s/q91pre0spifluj8/2016-01-20 17.26.06.jpg?dl=0

Tvättmaskin:
https://www.dropbox.com/s/s7l788omptksi0j/2016-01-20 17.26.54.jpg?dl=0

Det jag har tänkt mig så här långt kommer här under. Är intresserad om att få veta om jag har tänkt fel någonstans eller om det finns bättre lösningar.

Vatten:

Att montera en uppåtriktad t-koppling på det övre röret i duschen, vilket är kallvatttnet. Därefter direkt via en böj eller vinkel leda röret mot hörnet, längst nästa vägg (ca 90 cm) och ut genom aluminumprofilen. På utsidan tänkte jag leda röret upp en bit och sätta en kran, så nära profilen som möjligt pga hur trångt det är och att det behövs plats för avlopp.
Jag tror jag behöver två-tre rörhållare, en eller möjligtvis två inne i duschen och en utanför. Antar att man bör limma dessa.

Avlopp:

Tratt till höger om, snett under kranen med ett 32 mm rör. Vinkla 90 grader (eller 2 ggr 45 grader), sedan genom aluminiumprofil strax under vattenrör. Fall på ca 5 cm på 90 cm sträcka in mot hörnet. Vinkla igen, leda längst nästa vägg under vattenrören där, ca 80-90 cm med ett fall på 4-5 cm. Vinkla in mot den raka delen på avloppsröret för handfatet där jag sätter en förgrening.

Övrigt:

Aluminiumprofilen är ca 48 mm bred. Är 32 mm hål genom den ok och inte för mycket?
Vattenrören sitter ganska högt, 41 respektive 45 cm över golvet, och därför tyckte jag att det passande att dra avloppsröret under.
Vattenlås behövs ju också men jag vet inte vilket som passar bäst. Har sett att det finns rör med en liten vinkel på, som ett v, som fungerar som vattenlås. Kan det vara lämpligt? Att sätta ett vattenlås under tratten misstänker jag gör att röret längst väggen kommer för långt ner och att jag kanske inte har utrymme för tillräckligt fall.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.