Rörläggaren flyttade och installerade en ny golvbrunn i vårt badrum som är under renovering (se bild) Jafo.jpg. Har i efterhand läst på lite om Jafo's brunnar och konstaterat att installationen skall göras enligt:
"Golvbrunnen ska vara fast förankrad i bjälklaget så att inbördes rörelser inte uppstår mellan golvbrunn, underlag, tätskikt och golvbeläggning och montering ska utföras enligt monteringsanvisning."
I diverse dokumentation står det att kortlingar av samma dimension som golvbjälklaget skall installeras detta gjordes dock inte. Monteringsanvisningen till golvbrunnen sade inget om kortlingar så rörläggaren skruvade bara fast den i spånskivan.
Brunnen är monterad i Jafo's "Lyftupp 12" dvs en monteringsplatta som höjer brunnen 12 mm från golvytan.
Golvet består av wirewood (balken till vänster i bilden) cc 60 och 22 mm golvspån. Ovanpå detta kommer det minst 15 mm stålarmerat fiberbaserat flytspackel och så småningom klinker.

Kan ni råda mig om det blir tillräckligt stabilt med nuvarande konstruktion eller om jag skall "göra om göra rätt" dvs sätta in kortlingar i anslutning till golvbrunnen.

Tonny




 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.