Hej
Jag undrar lite över hur Ni räknar ut priser mm. när det gäller vitvaror, sanitetsporslin, golvmateriel, och liknande saker.
Som läget är idag verkar det som om det överhuvudtaget finna några fasta priser på dessa artiklar. Man kan ju nästan alltid hitta extrapriser hos El-giganten, byggmarknader mm.
Ser ni det som extra krångel om husköparen vill gå in själv och anskaffa alla dessa prylar?
Kan man göra någon vinst på det eller har ni redan så pass bra inköpspriser att det inte är någon idé för husköparen att bry sig. Vill man ha ett visst fabrikat så är ju det en annan sak.
Kan man typ köpa ett hus till olika pris beroende på hur mycket av ovanstående som skall ingå i leveransen?
 
Hej!
Det är precis som du skriver att det ibland går att få tag i vitvaror tillkampanjpriser. Ofta är det dock begränsat till en viss modell.
För oss är det viktigt med logistiken och samordning mellan köksleverantör och vitvaruleverantör. Om vi levererar kök och kunden själv levererar vitvaror ökar risken för fel när det gäller mått mm och det kan bli dyrare i efterhand.
Man skall också ta med i bilden att vi levererar allt material enligt en tidplan som fastställs av byggaren. Det är viktigt att vitvaror mm inte kommer för tidigt i byggprocessen och inte för sent.
När det gäller golv jämför man ofta äpple och päron. Vårt pris omfattar nödvändiga plastfolier och underlagsmattor samt spill. Det blir då fel att jämföra med m2-priset i bygghandeln. Man får heller inte glömma fraktkostnaden.
I det fall en kund levererar material själv räknar vi givetvis av detta i vårt leveranspris.

Mvh Mattias Hjälmeby
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.