Hej, har ett Eksjö Kvadraten från 2000. Vindsutrymmet är endast fyllt på golvet med isolering, och en spång att krypa på längst vinden.

Funderar på att inreda vinden till något användbart. Förvaring, hang out, mini-kontor?

Får man ens detta? Finns det regler som förbjuder detta? Eller är det kommunen som bestämmer det? Såg i en annan tråd att nån inte "fick inreda vinden" i ett Eksjö Kvadraten, men ingen anledning gavs.

Om man kan/får inreda vinden, hur gör man det bäst för att oinbjudna djur, insekter eller andra nyfikna besökare inte tar sig in på vinden? Tycker mig inte se spår av besökare i dagsläget i form av ex musbajs etc, men säker man man ju aldrig vara. Finns en och annan död fluga, och två döda getingbon storlek pyttesmå. Så helt supertätt är det inte. Dessa flugor/getingar har inte kommit till vinden via bostadsdelen utan utifrån direkt in på vinden enligt min bedömning.

Kan man täta utrymmet för mycket? Måste det var ett visst mått av otäthet så att vinden ventileras ut eller liknande?

Tanken var att sätta upp isolering på insidan av yttertaket som har en typ av träskiva på insidan idag, gipsa mellan takstolarna och förlänga ventilationerna på varje sida mot yttersidan för luftinsläpp.

Eller gör man taket/vinden en otjänst då?

Tacksam för input, uppmaningar och allmänna goda råd.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.