har garaget snart klart,och nu grubblas det på hur man kan utnyttja de få kvm man har..garaget är 6,5m"djupt och 5m brett...porten sitter på kortsidan,längst till vänster...det ska inte bli ett parkeringsgarage,mera som ett tillhåll för att greja med bil och annat..såååå,vill gärna ni ger förslag,arbetsbord,skåp eller hyllor,ja,lite hur och med vad ni inrett??så bifoga gärna lite bilder och fakta...vill ju ha lite ideer...tack på förhand!!:surprised:
 
typ Elfa skensystem och bänkar på hjul så har du suverän flexibilitet.
 
jepp,ingen dum ide`..hyllor eller skåp..?tänkte försöööka undvika att det blir ett lager med massa grejer..hyllor upp under innertaket till burkar och så kan ju vara bra..kanske nån gammal köksinredning eller nåt kunde funka....bilder,förslag och ideer??
 
Hyllor runt om på 1.90-2 meters höjd ger en fruktansvärd massa hyllmeter utan att det tar någon riktig plats men det är bättre med skåp på samma plasts om det går. Skälet är att det kommer in mindre damm och dylikt i ett skåp och det dammar i ett garage/verkstad
 
Kraftig bänk byggd i tex 2"X6", med 4"x4" eller kraftigare ben, bulta i vägg och golv, med skiva av spontad 2"x4" reglar med 5mm plåt ovanpå är en favorit.
Se till att ha ett ben precis under skruvstycket, och se till att sätta skruvstycket precis för en väggregel så kan du spänna stora saker mellan väggen och skruvstycket. Se också till att den inre, fasta käften på skruvstycket kommer utanför kanten på skivan så att du kan spänna fast längre stycken vertikalt. Skruvstycket skall skruvas fast med genomgående skruvar, inte träskruvar, och inte bara genom bänkskivan, utan genom den underliggande ramen också, eventuellt får du borra hål i reglarna om du inte har tillräckligt långa skruvar. Skruvstycket något till höger på bänken brukar kännas bäst för högerhänta personer, men det är nog lite en smaksak. Gör gärna bänken något lägre än en vanlig hyvelbänk vilket underlättar hantering av tunga prylar. Under blir de bra plats för hyllor eller så kan du avpassa det så att du kan sätta in gamla kontorshurtsar eller bygga hyllor.


Se till att ha gott om uttag, både 230 o 400V....man behöver nästan alltid fler än man tror. Gärna några i taket också.

Bra belysning är A och O. Det är svårt att få för mycket av detta. Både allmänbelysning och platsbelysning. Lysrör med slagtålig kupa är toppen.

Generellt sett hellre skåp än hyllor och verktygstavlor direkt på vägg (just för att slippa allt damm på verktyg etc. Åtminstone skåp där material som lätt börjar brinna kan förvaras, vilket är en fördel när man kör med svets o vinkelslip etc.

Eventuellt rör för tryckluft med ett par uttag.

En hyvlad bit panel fungerar utmärkt som en lite högre, kraftigare golvlist som man kan köra in både kvast och domkraft i utan att skada väggen.
 
Kan även tipsa om golvspånskiva som underlag under plåten istället för spontat virke.
 
Produkter som diskuteras i tråden
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.