Har nyligen köpt hus och på gården stod denna söta stuga på ca34kvm.Den är endast ett "skal".Alltså tak och ytterväggar.Bergvärme/vatten avlopp/el är i draget.
Vi tänkte anlita hantverkare för att inreda och färdigställa .En liten toa/dusch,litet kök,vardagsrum och ett sovloft är tanken.Inget överflödigt utan rätt basic då vi ev.tänkt hyra ut den till turister framöver. Nu till min fråga:
Vad tror ni som kan att detta kalas kan komma att kosta?Ringde skattemyndigheten och det skulle funka att använda rot avdraget..Ha en fin kväll😊
 
  • Röd stuga på ca 34 kvadratmeter med vita knutar och svart tak, ett fönster och dörr synlig.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Har ni kollat om det finns bygglov för bostad? Annars måste ni göra en bygganmälan & kolla så att detaljplanen tillåter ändrar användningsområde då det blir två bostadshus på tomten. Om ni inte tänker jobba själva lär det du beskriver gå lös på mellan 150-200 tusen om jag får gissa.
 
Tack för svar Jonatan!Har inte tänkt på det med bygglov men antar det då fd. ägaren skulle färdigställa och hyra ut till ett syskon.Men ska dubbelkolla.Tack för tipset�� Vi har en budget på 250.000 så då kanske det räcker då med din gissning.Japp vi ska inte göra något själv i princip..
 
Låter bra, 250 ger er ett fint gästhus med bra standard. Kom ihåg att anlita inte den billigaste hantverkaren och betala aldrig stora pengar i förskott.
 
Vi har valt en seriös byggfirma som vi anlitade till flera jobb(bl a helentreprenad badrum och kök) i bostadsrättsföreningen vi tidigare var medlemmar i..Inga pengar i förskott.Tack igenför tipsen :)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.