Hej,

om man vill ha panel, målad råspont typ, i något rum i det kommande nybygget, utesluter man gipsplattorna då? Eller skall man fästa upp panelen utanpå gipset? Vill nog ha ett allrum med panelväggar/tak (tror vi..)
 
Du kan du strunta i gipsen.

Antingen ser du till att regla upp väggen så du har liggande reglar att spika panelen i på cc60, eller så gör du som vi gjorde här och sätter OSBskiva på reglarna och spikar panelen i den. Vet inte vilket alternativ som är "bäst", båda funkar antagligen utmärkt.
 
Tack för svar,

okej, om jag ser till att snickarna som bygger vårat lösvirkeshus struntar i att gipsa de väggar som skall ha panel kan jag pilla dit OSB-skivor själv. Kan dock bli struligt för elektrikern kanske, han vill helst göra sitt färdigt så snabbt som möjligt... men snickarna kan ju sätta OSB där el-dosorna skall monteras... sen borde det väl vara en smal sak att efteråt förlänga skruven till dosorna eftersom panelen inte bygger ut så mycket när man spikar direkt i OSB?
Är OSB mycket dyrare än 13mm gipsskivor?

Låter det struligt? ???
 
Men säg åt snickarna att regla som vanligt och sedan slå dit horisontella regelbitar på cc60 mellan alla reglar. Då är det ju klart för dig att spika panelen sedan.

Elektrikern struntar nog i skivorna, han sätter ju dosorna i reglarna, innan skrivorna monterats förstås. Däremot vill han kanske veta om du ska ha OSB bakom panelen eller inte - utan osb är det ju dosor med enkel stos, med osb blir det ju bäst med dubbel stos så dosorna fortfarande ligger jämte panelen.

OSB är mycket dyrare, drygt dubbelt så dyrt som gips.
 
Tack! Perfekt, nu har vi en plan ;D
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.