Vi funderar på att glasa in vår altan, för förlängd sommar. Den ligger inte i markplanet, utan altangolvet utgör tak på garaget. Garagetaket är ett plåttak, ovanpå detta ligger tryckimpregnerade trätrallar, som alltså är golv på altanen. Trätrallarna är färdiggjorda ca 80x100 cm (med luft mellan brädorna).
Hustrun vill bara glasa in halva altanen, för att ha kvar ett utrymme att lapa sol på. Altanen är ca 6x3.5 m, och inglasningen skulle kanske bli 3.5 x 3.5 m.

Frågan är då hur man gör med golvet i det inglasade utrymmet. Befintliga trallar kan vi ju ta bort för att kunna rensa bort löv och skräp nån gång om året. Kan man få till ett golv med ram som sluter tätt mot plåttaket som ju har ett antal falsar? Sluter det inte tätt måste man ju kunna komma åt att rensa under golvet på något sätt. Dessutom kommer det väl att blir dragigt. Ska man kanske lägga någon sorts isolering under golvet? Men då finns det risk för att det kommer upp en bit ovanför golvet i det rum som vetter mot altanen. Finns det andra risker att tänka på?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.