Godmorgon!

Har ett hörn utanför uterummet där vi har en liten soffgrupp där jag nu insett att jag skulle vilja kunna få lite värme om kvällarna. Det är en rätt begränsad yta, typ 2x3-4 meter med väggar åt två håll och tak.
Har nu suttit och läst om olika infravärmare och kan inte riktigt bestämma mig vad jag ska köpa - mellanvåg som typ ALF (kring tusenlappen) eller kortvåg som Heatlight för tvåtusende cirka.
kortvåg ska ju vad jag förstår reflekteras mindre men samtidigt värma mindre yta - det är ju iof kanske positivt i mitt fall?
men det som vore intressant är ju att höra om nån utifrånegna erfarenheter kan säga om det är nån större skillnad, och om det är värt det dubbla priset med en Heatlight?

Heatlight;
http://www.tretti.se/hem-och-tradgard/utomhusprodukter/infravarmare/heatlight-hlw15-svart

Alf;
http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=605218

förklaring av skillnaderna;
http://www.infratech-usa.com/automotive/faqs.php

Och en tidigare BH-tråd där jag tror att mellanvågsvärmarna framhålls som bäst till slut?
http://www.byggahus.se/forum/el/120365-vilken-typ-av-infravarmare-ska-man-valja.html

/Boppen
 
Det är ju vilken "färg" man vill acceptera.
ALF lyser väl lite rött medan heatlight kommer upp mot gult.
Ta en helt vanlig halogen / byggstrålkastare så ger den ett mera vitt ljus men ändå en 90-95% värme men det är i grunden samma teknik.
En länk till http://sv.wikipedia.org/wiki/Spektrum skillnaden mellan ljus och värme är hårfin.
synligt ljus ligger på 400-700 nm medan IR ligger runt 900.

Vilken man ska välja...... Plånbok och design får styra, man blir ändå bara varm om huvudet och kall om fötterna.

Protte
 
Jag lever fortfarande efter förskoledevisen att 90% av all värme går ut genom huvudet så därför är det viktigt att hålla knoppen varm :)

Men nog är det väl lite mer skillnad än så mellan en byggstrålkastare och en infravärmare, med 1400W byggstrålkastare ovanför huvudet är det nog skärmmössa och solglasögon som gäller?

Men då kanske det är så små skillnader mellan sådana här värmare att pratet om kort- och mellanvåg mer är försäljningsargument för att kunna "sticka ut" litegrann.
Hade de inte varit så dyra hade det varit intressant att testa dem mot varann. Smartson gjorde ju ett test och det känns som att Heatlight fick mycket plus just för att det var ett behagligare ljus - men är det värt en tusenlapp ...
 
hur gick det ?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.