Jag håller på som bäst med badrumsrenoveringen och har kommit till belysningen, vi var först inne på att sätta in sån där fiberoptisk stjärnhimmel men då kom jag på att skulle man inte kunna ta en julgransbelysning med små leddioder och borra ett antal hål i taket som är sänkt ca 20 cm och sen från ovansidan montera lamporna. Jag har en slags pärlspontspanel i taket som jag har tagit ner ett par längder på varsin sida av taket och kommer lätt åt ifrån ovansidan, vad tror ni om det??
 
Tänker lite högt..
Vill man verkligen ha julgransbelysning i badrumstaket året runt?
Om det finns dusch/bad, hur löser man en barriär mot fukt/ånga runt belysningen?
Kul med lite kreativa ideer iallafall :)
 
Nu finns det ju ute belysning och det är nog det TS menar, lamporna är cylinderformade med platt topp så varför inte, om man nu gillar "stjärnhimmel "
 
Jag tror julgransbelysningar är av allt för dålig kvalité för att användas året runt. En belysning som används under julen kommer att hålla fint några år, men då har den egentligen endast varit tänd i ett par månader innan den ger upp!
Om du ändå vill ha julbelysningen i undertaket måste det gå att byta ut den på ett smidigt sätt.
 
  • Gilla
Patrik_Hed
  • Laddar…
Det var bare en ide, vi får väl se hur det blir till slut, jag hittade en slinga från konstsmide med 200 dioder på 0,03 w/styck, det blir ju sammanlagt 6 watt det kanske är lagom som mysbelysning. Jag tror inte det är någon fara för fukt eller ånga när det är belysning för utomhusbruk och det finns ju inga krav på fuktspärr i taket, sen om kvaliteten skulle vara sämre bara för att det heter julgransbelysning det tror jag inte, tillverkaren skriver att dioderna har en livslängd på 50000 timmar.
 
Stor skillnad mellan de små ljuspunkter fiber ger och de led som sitter i en utebelysning. Har själv nyss satt upp en himmel med 160 fiber där dessa belyses av 2 st 1w LED. Och det är lagom för detta. 6w borde bli ljust och inte lika osynligt när den inte är tänd.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.