:confused:
Jag har köpt en elextrolux induktionsspis som heter EKD60950. Jag har kollat att jag har elen är rätt dragen för induktion (två elektriker har hjälpt mig), när jag kopplar in den startar den men efter ca 30 sek bli det att stå E 8 i displayen, ugnen funkar utan problem men själva hällen är död, elektrikerna har mätt allt och det ser bra ut. Är det någon som vet vad det kan vara för fel, Min gamla spis funkar den har vanliga plattor. Det enda som står i brukanvisningen är att E betyder Felfunktion/Överhettning. Jag här testat med rätt kastruller. Så här har jag kopplat ,http://web.telia.com/~u26128812/el/ovrigt/safardetbli.jpg det är efter det här schemat som står bakpå spisen http://web.telia.com/~u26128812/el/ovrigt/bordevaritschema.jpg
 
Tja, har dina elektriker konstaterat att det finns rätt spänningar på kopplingsplinten enligt bilderna så är det väl nåt internt fel i hällen. Om en felkod inte står i manualen brukar det vara något allvarligare.
 
Kontakta Electrolux Service 0771-76 76 76
 
bygels nom sitter mellan 4 och 5, är det verkligen nåt ledande material?, jag tykcker inte det ser så ut, för 4 och 5 ska ju kopplas till N båda två.
om du har ett mätinstrument som kan mäta 230-400 volt så ska du mäta mellan nollan och alla faserna, det ska vara 230v, sen så ska du mäta mellan faserna L1-L2, L2-L3, och L1-L3, det ska vara 400V mellan samtliga
 
Tittar man noga på hans foto så finns där en bygel mellan plint 4 och 5. Kopparn har dock ungefär samma färg som plasten så den syns inte så bra.
 
Jag har samma spis.

Ring Electrolux om du inte har gjort det. Det är fel. Så fort du startar ugnen/spisen tänds även plattindikeringen upp och det står bokstaven L. När du aktiverar hällen står det 1-9 eller P. Har du fel kastrull eller lyfter av kastrullen när hällen är på så står det F.
 
Det var hårdvarufel på denna spis, Electrolux Service var ute och felsökte
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.