Jag sätter på högsta nivån på spisen och vattnet kokar, sen sänker jag till hälften, då upphör bubblandet på en gång, men efter några minuter börjar små bubblor dyka upp. Är det här normalt för en induktionshäll? Vill bara förstå om det är något fel på den.

Tänkte att det borde fortsätta bubbla precis vid sänkning men mindre än vad det var från början.


Tack i förhand!
 
Redigerat:
Ja, det är normalt för en induktionshäll, detta eftersom själva hällen inte lagrar någon värme.

Om man vill att det ska koka (bubbla) hela tiden så gäller det att sänka i små steg men ganska ofta.

En induktionshäll är mer lik en gashäll än en gjutjärnsplatta eller glaskerakikhäll i handhavandet.
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
Vad är det du kokar? Jag tror det beror på att det man kokar inte alltid värms lika fort som vattnet. Exempelvis potatis. När vattnet kokar skruvar man ner första gången. När potatisen är varm rakt igenom skruvar man ner andra gången. Det är en konsekvens av att spisen är snabbreglerad.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.