Vi kommer att ha ugnen placerad under hällen och nu funderar vi över om det är bättre att köpa en induktionsspis med varmluftsugn istället för en häll och en ugn.
Vi tror att det kanske håller sig renare med en spis eftersom den drar man ju ut och städar kring istället för en stomme som blir skitig.

Vad tycker ni? Fördelar/Nackdelar?
 
Naturligtvis separat häll och ugn, även om ugnen kommer under spisen.
En häll ligger i en skiva som kan gå över flera skåp. Då blir det inget mellanrum som skiten kan åka ner i. Tar man en stenskiva får man på köpet en tålig avställningsyta.
 
Vi köpte en "traditionell" induktionsspis, eller vad man nu ska kalla det. Nackdelen är att de ofta är dyrare, då det verkar vara mindre omsättning och sämre konkurrens.

Enligt mina värderingar så väger hällens nackdelar tyngre.
1. de har touch-screen som reglage, vem har kommit på denna dumhet? Det tar tid att reglera, aargh!
2. om hällen är standardmått, så är den mindre än den traditionella spisens häll. Detta pga inbyggnaden, men framförallt att kontrollerna sitter på 60x60 ytan. Därför upplevs den som mindre. Väljer du en större häll blir det antagligen dyrare.
3. en gissning, det är svårare att installera.

Angående städningen kan du väl också se det som att inbyggnadsvarianten har färre "springor" där saker kan rinna ner i och därför fräschare. Men å andra sidan om du brukar ta ut spisen och städa så ska du väl inte vara orolig för det.

Sen är väl designen en smaksak. För min egen del tycker jag att en spis hör hemma i ett kök. Därför vill jag ha den där.

Lycka till!
 
mins skrev:
Vi köpte en "traditionell" induktionsspis, eller vad man nu ska kalla det. Nackdelen är att de ofta är dyrare, då det verkar vara mindre omsättning och sämre konkurrens.

Enligt mina värderingar så väger hällens nackdelar tyngre.
1. de har touch-screen som reglage, vem har kommit på denna dumhet? Det tar tid att reglera, aargh!
2. om hällen är standardmått, så är den mindre än den traditionella spisens häll. Detta pga inbyggnaden, men framförallt att kontrollerna sitter på 60x60 ytan. Därför upplevs den som mindre. Väljer du en större häll blir det antagligen dyrare.
3. en gissning, det är svårare att installera.

Angående städningen kan du väl också se det som att inbyggnadsvarianten har färre "springor" där saker kan rinna ner i och därför fräschare. Men å andra sidan om du brukar ta ut spisen och städa så ska du väl inte vara orolig för det.

Sen är väl designen en smaksak. För min egen del tycker jag att en spis hör hemma i ett kök. Därför vill jag ha den där.
Det finns i och för sig större hällar:
http://www.hemprodukter.husqvarna.se/node146.asp?ProdID=14397
http://www.smeg.se/Katalog/Product/SE2951ID1.aspx?Req=8848906
http://www.smeg.se/Katalog/Product/SE2842ID2.aspx?Req=8848906
Säkert finns det fler.

I övrigt har du mitt fulla medhåll! Se även tråden
http://forum.byggahus.se/koek/83748-induktion-eller-vanlig-spis-glaskeramikhaell.html
 
Angående regleringen håller jag med till viss del. Men när man sätter igång min häll så går den direkt till fullt (9) om jag trycer på plus för att sätta igång och sedan på plus igen. Trycker man på minus startar den på 4. Då blir det inte så mycket tryckande vid igångsättandet.

Nackdelen är som tidigare inlägg påpekade, det tar upp yta av hällen, och blir det blött där eller om man ställer en kastrull på reglagen blir hällen tokig och piper...
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.