Hej,

sökt en del kring inbyggnadsblandare och tätskikt på forumet men inte hittat några aktuella trådar så tar upp ämnet igen då jag har beställt två stycken Tapwell Box 7200 duschar komplett med inbyggnadsbox T-Box 3725, RSK 8236049.

Enligt monteringsanvisning, http://www.sigro.se//50.0.1.0/9219/download_38333.php, så är den godkänt enligt Säker Vatten men enligt Säker Vatten så krävs det godkännande från Tapwell där de kan uppvisa ett provat tätskikt och tätskiktsleverantören behöver ha anvisningar för hur man ansluter deras tätskikt mot lådan, vilket inte går att hitta.

Försökt få tag i Tapwell och Ardex som det hänvisas till i anvisningen men än så länge utan framgång.
Vid kontakt med Lip så har de inget godkännande men har däremot inte hört att det ska ha varit några problem.

Ser flertal installationer av just Tapwells inbyggnadsblandare där de inte använts någon ytterligare låda bakom så hade varit intressant att veta hur de som installerat detta använt för tätskikt och vad som kan hända vid ev. läckage om allt är korrekt utfört enligt monteringsanvisning?

Tack på förhand.
 
Fick svar från Tapwell idag och allt ser OK ut trots allt, bara att köra på! Däremot upptäckte jag att Box 7200 inte har termostatblandare vilket kan vara bra information om någon annan skulle vara intresserad..

"BOX7200 uppfyller boverkets krav och är typgodkänd (se bifogat), det som säker vatten godkänner är monteringsanvisningen. Tätskikt (från seriösa aktörer), t.ex. LIP, är typgodkända enligt boverkets regler och vi rekommenderar alltid att man monterar våra produkter med typgodkända material."
 
Väcker den här tråden till liv. Vad innebär att box 7200 inte har termostatblandare? Vad finns det för andra typer av blandare?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.