Hej

Att bygga in ugn, micro osv i skåp är ju modellen i köket nu. Men är det bra? Vitvaror håller inte förevigt och hur blir det då vid utbyte av maskinerna. Om man köper ex IKEA-kök och även väljer deras vitvaror så passar måtten. Jag gillar side-by-side kyl/frys men det kan väl vara svåra mått att integrera och sedan byta, eller?
Vad har ni för erfarnehet?

Al
 
Har liknande dubier om inbyggnadslösningen. I vårt förra hus var diskmaskinen inbbyggd. Efterssom diskmaskinsluckan är betydligt trögare att öppna än vanliga skåp så blir påfrestningen på handtaget som ju sitter i träluckan mycket större än vanligt. Både handtaget och träluckan satt löst och skramlade. Dessutom var det den fulaset av luckorna efter några år, det blir rätt stort slitage just på diskmaskinsluckan, dryck som stänker ut när man sätter ett glas eller kopp uppochner osv.

Av samma anledning är jag tveksam till träluckor på kyl och frys. Det är skåp som man öppnar oerhört ofta, luckorna är typiskt lite trögare än vanliga skåp.

Dessutom så minskar det urvalet den dag man skall byta vitvaran, man måste räkna med att vitvarorna byts 2 gånger under kökets livstid.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.