Vi ska snart beställa vår L-trappa och funderar mycket på huruvida ska våga bygga in trappan eller ej? Vi har bl.a. elcentralen belägen under trappan och behöver på något vis dölja den.. frågan är bara hur? Är orolig att hallen ska kännas trång och mörk, och att trappan kommer att likna en enda stor låda? Vi har inga fönster i hallen, bara en i ytterdörren.

Hur skulle ni göra? Om det är någon som har inbyggd trappa så vill vi gärna se bilder :)! Tips och råd emottages med tacksamhet :)!
 
Om elcentralen är enda anledningen att bygga in trappen ska den vara väldigt stor..
En tät trappa kan nog upplevas lite klossig i en liten hall utan fönster, men det kan ju trapptillverkaren visa i datorn hur det skulle se ut hos dig. Det finns ju andra alternativ till inbyggnad av elcentral. Svågern byggde ett skåp av gamla slitna bräder över hela elcentralen och lite till - då fick han plats för extra säkringar, nycklar mm också. Snyggt.
 
Jag tycker alltid att det är snyggare med en inbyggd trappa än en helt öppen. Åtmindtone tycker jag att det ska vara täckt mellan rappstegen. Trappan har en tendens att se ut som ett plockeppinn annars dvs ge ett väldigt rörsigt intryck när det blir men massa linjer åt olika håll.
 
Tack för era svar, uppskattas mycket att få höra andras åsikter :)! Det lutar mot en inbyggd trappa d.v.s. med 'låda' under trappen. Det spelar ju en stor roll hur man fixar den sen, för att det ska bli snyggt. Förutom elskåpet blir det ytterligare rör med bl.a. datagrejer som ska vara lätttillgängligt därunder (är inte riktigt säker på allt).. så det enklaste blir nog att bygga in allt i ett skåp. Bara man får det snyggt sen.. ang. risken för att det ska kännas trångt och murrigt, får man väl se till att inte tapetsera så mörka tapeter just på den väggen och ha mycket belysning (har redan draget 3-4 spotlights strax vid trappan.. just för att lysa upp trappan).
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.