Vi har satt in en diskmasin från ikea, men får den inte riktigt att fungera. Vattnet kommer inte in i maskinen. Vi har kollat så vattnet kommer ur slangen, men kommer inte in i själva maskinen. Någon som vet vad som är felet?
 
har du en kran med diskmaskinsavstängning?Och iså fall har du vridit på tilförseln?vatten i röret ligger det alltid från fabrikens provkörning så det behöver inte var erat.
 
Nej det finns ingen kran, den är kopplad direkt på varmvattnet. Kan det vara problem?
 
Kanske är helt ute och cyklar här, men finns det möjligen några transportskruvar som ska bort?
 
Nej ...Jag tänkte mer om ni hade glömt vrida på vattentillförseln till diskmaskinen om ni hade haft en sådan kran .
Det bör sitta en vattentillförselkran någonstans i närheten .Vissa väljer att sätta den i bänkskivan .Andra köper blandare med avstängningskran osv.Det är ett krav från försäkringsbolagen att ha en sådan så om ni inte hittar någon så kanske det kan vara en smart investering.
 
inte enligt instruktionsboken, det enda som stod var att man skulle ta bort en plugg på avloppet och det har vi gjort.
 
ikeahantverkaren, Det finns en avstängning på vattenröret, men det är inte enbart till diskmasinen. Vi har tänkt att skaffa en särskild kran till diskmasinen.
 
det kanske kan vara blandaren trots allt .det beror lite på hur det är kopplat.har ni fått med ett ganska långt kopparrör med en bred typ 30mm bred gänga i ena änden som kopplas till diskmaskinen och i så fall ,hur är den kopplad till kranen?
 
vi har kopplat direkt på röret, inte till blandaren.på inkommande varmvatten går ena delen av t-kopplingen till blandaren och den andra till diskmaskinen.
 
ok..isåfall så vet jag inte..sorry (är ingen röris)
 
Kolla om det står nåt i bruksanvisning ang. varmvattenanslutning.. långsökt men det kanske är det som ställer till det.

Har hört om andra som haft problem med tvätt och disk anslutna till varmvatten, vet dock inte om det varit IKEA maskiner.

Lycka till!
 
Om det är en maskin med "aquastopp" kan det ev. vara så att du har fått vatten in i systemet och att diskmaskinen däför stänger av?!?

FLKR
 
tack, vad gör jag åt det ?
 
Kolla om du får ett felmeddelande...ibland står där då i manualen att man ska trycka in någon/några knappar under tex. 2 sekunder. tyvärr stämmer det inte alltid utan dessa knappar måste hållas intryckte upp till 10 sekunder....men kolla först om du har ett felmeddelande

FLKR
 
okej tack för att ni hjälper till, är inte hemma nu kollar det i kväll.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.