Hej på er!
ska fixa upp köket genom att byta bänkskiva, kakel/mosaik och ny spis+fläkt. Har vitoljat furugolv, vita väggar och IKEA Lidingö serien i vitt som sitter som skåp/luckor låter jag sitta kvar!

1. Tar hemskt gärna emot erfarenheter av nedanstående IKEA produkter!?
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30142376/ (ugnen, alt i svart?)

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/30147618/ (induktionshäll)

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/60079302/ (fläkt)

2. Vill gärna ha en induktionshäll men ingen stor grej om det måste bli en "vanlig" häll. Dock ser jag att IKEA rekommenderar en bänkskiva (jag planerar för en solid ekskiva) för induktionshällen på minst 38mm. Detta ställer till det för mig eftersom jag idag har 27mm i hela köket => måste höja diskbänken + att det kostar ytterligare lite mera än tänkt. Någon som testat att montera en IKEA indukstionshäll på en 27mm bänkskiva men som enligt rekommendation på produkten ska ha minst 38mm? Vad är hindret egentligen?

3. Har letat överallt efter ett passande kakel eller mosaik som passar vitt + ek bänkskiva, har ni tips tar jag gärna emot det. Resten av lyan går i vitt/ek med lite färgklickar :)

Tack alla och ha en fin kväll d^_^b
 
Kan tyvärr inte ge dig några råd vad gäller vitvarorna från IKEA men när det gäller kakel så hade vi i vårt "gamla" hus en 4 cm tjock bänkskiva i oljad ek och till det vita skåpsluckor (i ärlighetens namn var de nog svagt svagt grå men de uppfattades som vita). Vi valde ett kakel i exakt samma nyans som luckorna (i vårt fall var det stavar i lite olika längder som låg lite "omlott") och det var jättesnyggt!
 
Om ugnen ska placeras direkt under hällen, krävs det en bänkskiva av minst 3,8 cm för att avstånd mellan ugn och häll ska bli tillräckligt. Risk finns annars att de slår i varandra. Det går kanske att placera hällen tillräckligt långt bak så att inte de krockar?
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.