Har varit och tittat på badrumsmöbler i helgen [inget jättekul]. Och efter att ha tittat runt fastnade vi faktiskt för IKEAs kommod godmorgon i "ek".
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/S49884358/#/S99903076

Vi tyckte den var snygg, den har lådor och eftersom duschrummet ligger i en källare så vi tänkte inte gå "all in".och då kan man i princip bara få vita möbler med luckor annars (typ ifö basic-sortiment som vi tittat på).

MEN: spegelskåpet till är så vansinnigt fult tyckte jag:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/50219001/#/10218999

det är silverfolie på sidorna och även inuti. Dessutom är 96 cm lite högt i vår källare.

Försäljaren sa att många inte gillar skåpet och hon hoppades att sortimentet skulle utökas med ett lite "lugnare" skåp i framtiden men var inte på gång. Så min fråga: Finns det nån här som köpt ett annat spegelskåp till denna kommod? Vad har ni valt?

Kanske kan man köpa skåpet i ek:
http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/40218993/#/30226187
sätta speglar på och ordna höjden, men det känns inte som det blir så bra att ha avkapade dörrar i badrum med tanke på fukt och så.

Helst skulle vi vilja ha standardmodellen med lampor över som denna:
http://www.ifo.se/?id=118&ParentNodeID=9668&ProductGroupID=14314&ProductID=41550

Men det ska ju passa med ek-färgen.
 
tar upp frågan igen och hoppas på mindre inflöde av frågor än när den postades. Kanske borde postat den i forumets inredningsdel istället.
 
Varför inte bara skippa spegelskåpet och ha en spegel direkt på väggen istället (eventuellt inkaklad om man gillar det).
 
Det silverfärgade skåpet du länkar till är ju lika stort som det ekfärgade, så om det är den storleken du är ute efter så köp det ekfärgade och ta med dörrarna till närmaste glasmästeri så kan de sätta speglar på dem.
 
Kapa skåpet går såklart, men helt enkelt är det ju inte eftersom du förutom dörrarna då måste kapa sidostyckena (och bakstycket), sidostyckena är antagligen fästa i överdelen med en sån där typisk ikea-skruv som sticks in i det andra stycket och låses fast med ytterligare en låsskruv. Att borra för detta går naturligtvis, men det kräver stor precision.

De kapade spånskive-ändarna kan du enkelt fixa till med ek faner och lite lim, det kommer ju inte synas ändå.
 
LillaMini skrev:
Det silverfärgade skåpet du länkar till är ju lika stort som det ekfärgade, så om det är den storleken du är ute efter så köp det ekfärgade och ta med dörrarna till närmaste glasmästeri så kan de sätta speglar på dem.
Ett av problemen är att det är för högt (96 cm) annars hade vi gjort detta.
Isåfall blir det nog 60-skåpet vi köper i ek och försöka kapa av höjden men det är ju svårt med luckorn att få det snyggt känner jag. Hoppas på det vectrex säger om ekfaner och lim. Man får väl måla under med lack som man gör i en sågad bänkskiva så det inte slår sig (det jag är mest orolig för) eftersom det är dusch.

Men sätter man speglar på kanske man kan kapa luckorna på mitten istället och sen limma ihop dem eftersom spegeln ändå hamnar över skarven?

Hade helst velat ha bara spegel men eftersom vi inte får plats med något högskåp behöver vi förvaringen.
 
Är ingen badrumsbyggare, men känns lite bättre med skarven på mitten av dörren tycker jag. Hmm, känner igen det där med platsbrist i badrummet :(
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.