Om allt klaffar så kommer vi snart äga ett havsnära (4m) renoveringsobjekt på västkusten. Vi byggde nytt hus för 5 år sen och hade koll på allt då, men känner att man har tappat både intresse och kunskap sen dess. Dags att återuppliva detta med andra ord.

Totalt ca 80m2 och tänkt som sommarhus och utrymme för avkoppling.

Befintligt boningshus kommer rivas, vattenskador och mögel så inte värt att rädda, men vi kommer återanvända grunden. Siktar på 4 bäddar, loft, öppet kök/vardagsrum, bastu (i intilliggande byggnad) och badrum.

Just badrummet kommer få mycket fokus. Vi utgår från vårt befintliga duschutrymme på 160x160cm men istället för takfönster så kommer vi sätta ett fönsterparti för utsikten. Stugan ligger avlägset och ingen risk att någon rör sig nedanför, kommer ändå sätta dit ett så kallat smart glas som går att dimma med en knapptryckning.

I övrigt tänker vi en större takdusch (tex Grohes 20"), inbyggda reglage och handdusch, takhögtalare, bänk och stämningsfull belysning.

Utanför duschutrymmet så kommer det vara en yta med imfri spegel, eluttag för hårfön mm, styrning av belysning och musik mm.

Hela utrymmet är helkaklat och med golvvärme.

Så långt har vi kommit. Sen vet man ju från diverse spabesök att det finns betydligt mer man kan göra i duschutrymmet. Jetstrålar, ångdusch, vattenfall och vad vet jag. Tänker att för att det ska vara värt att investera i så ska det vara något som håller över tid och faktiskt används.

Tips och ideer?

3D-ritning av enkel trappa i gråskala med måttangivelser.
Inloggade ser högupplösta bilder
Skapa konto
Gratis och tar endast 30 sekunder
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.