Jag har en öppen furutrappa inomhus i mitt radhus, som jag vill måla vit. I trappstegen ligger det idag brun linolium. Mest 2008 är väl att lägga ekparkett på stegen, och jag är säker på att det blir snyggt. Men jag undrar vilka fler lösningar det finns?

Har själv tänkt på typ filtmatta, men jag är inte förtjust i den lösningen. Vad finns mer?

(Eg tycker jag att den där bruna linoliumen är rätt snygg och väldigt praktisk, men jag tror ändå inte jag vill ha vit trappa med den kvar.)

Tacksam för idéer!
 
Vänner till mig har målat hela trappan vit, linuleum och allt. Det verkar fungera bra så här långt (efter ett halvår), men katthåren syns betydligt mycket mer än på det bruna som var förut!

/Elin
 
Vår trappa, visserligen en ny trappa, är vit och försedd med eksteg. Dessa eksteg ska brunoljas. En sån variant kanske kan vara något om du gillade den bruna kulören. Samma färg men lite nyare och fräschare känsla kanske?
 
Tack för svar. Jag gissar att det blir snyggt det brunoljade. Är också lite inne på grått som färg, funderar egentligen kring grått eller brunt, men är som vanligt lite velig.

Finns det andra lösningar out there?
 
Kanske är att sammanfatta men har hört precis som ni säger att i de vitmålade trapporna så synd dammet direkt. Vi renoverade trappan i vårt radhus precis innan vi flyttade och jag han se de tendenserna utan att det riktigt hann börja gå mig på nerverna. Kan lova att det med allra största sannolikhet hade gjort det efter ett tag...
Jag skulle nog ha brutit mot grått och jag gillar idén som imported_Anders_S hade om att brunolja dem.
Lätt trend 2010!
 
Sitter med samma funderingar. Den brungula fura-färgen på trappen gör ingen människa glad!
Kan man måla på linoleum-mattan? Slits det inte bort i en grisblink?
Vilken sortsfärg använder man då?
 
Kackel skrev:
Kan man måla på linoleum-mattan? Slits det inte bort i en grisblink?
Vilken sortsfärg använder man då?
Mina vänner använde vattenbaserad lackfärg (samma som till resten av trappan och räckena), och under den nån slags häftgrund. Håller som sagt fortfarande efter ett halvår, men jag vet ju inte hur det blir på sikt.

/Elin
 
Måla linoleum verkar lite skumt i mina ögon åxå. Till problemet hör att mattan ligger lite försänkt i trappstegen. Tar man bort mattan så måste man lägga i nått annat eller göra om hela steget! Sitter liksom en list i framkant på stegen som strular till det hela. Jag är ju ingen snickare och skulle bara vilja gå loss med färg och pensel för att få väck den hiskeliga gul-aktiga furu-känslan.
Den målade mattan i trappen var supersnyggt men min trapp är av 70tals stuk med öppna steg, spaljetrapps-varianten som florerade i månget hus på det glada 70talet, så det blir nog inte lika snyggt. Tackar dock för tipset! :)
 
Kan man inte ta bort listen i framkant då? Själv så tog jag mig an vår trapp för ett par veckor seda, ett jäv.. jobb rent ut sagt men resultatet blev bra. Drog bort mattan på stegen, slipade bort ALLT lim med en bandslip+en mindre kantslip. Ruggade upp ytan på vagnsstyckena, målade dem bruten vit. När jag drog bort den fula korkmattan på trappstegen så följde tyvärr bitar av trät med ,så det fixade jag med plastiskt trä. Använde mig sen av Osmos pigment (enkelt och snyggt), blandade den mörkbrunaste nyansen med den näst mörkbrunaste. Efter att det fått vila i 12 timmar tog jag Osmos hårdvaxolja på i två omgångar. Resultat blev över alla förväntningar. Dessutom bli inte trappen så hal av olja. Lycka till!
 
Kan du inte visa hur det blev LisaO? Är nyfiken på att använda hårdvaxolja. Jag har också en hemsk furugul spaljétrappa ... Funderar på att måla vagnsstyckena vita, måla, olja, betsa eller klä in trappstegen, samt nytt räcke.
 
Låter som vi har en del jobb framför oss Trix :). Vill gärna se din trapp LisaO!! Låter snyggt som 1000an! Jag hade nog tänkt endast vitt men man kan ju bli inspirerad till nått annat.
Hur gör man när den himla furan är lackad? Jag har kompisar som gjorde om trappen och dom slipade FÖR MYCKET på lacken så det liksom blödde igenom den vita färgen och blev rosa-aktigt. Där de bara hade ruggat upp ytan utan att slipa så djupt blev det bra.
 
Lycka till med era trapprojekt! Mycket jobb men oj så fint det blir. Sist körde vi som sagt vitt och ek. Vi målade trappan vit, på med trappnosar i ek och så pyzzlades det med ekparkett "i" stegen. Mycket snyggt men det känns rätt "2007-2008" så nu vill vi hitta på något nytt. (Läs Jag för sambon skulle nog kunna bygga hela huset i EK...)
Kanske skulle man kunna måla trappan vit och ha mörkare trappsteg.
LisaO Visa oss din trappa!!!
 
Ok, vilken respons det blev, vi är mitt i flytten nu men jag ska försöka hinna med att ta några kort på trappan. Ha tålamod! :)
 
Du verkar vara en inbiten trappfixare super_fia. Har du bilder kvar på era trappor? Har du också bilder imported_Anders_S? Tror vi är flera här som gärna vill se resultatet. Bra att få inspiration från lite olika trappor :)

Försöker att jobba upp energi och kraft till att ta tag i vår furutrapp, men precis som du säger Kackel så är det en hel del jobb. Av någon anledning hittar man då annat som är lättare att ta tag i ;) Sommaren gör även att uteprojekten pockar på lite mer än vanligt. Att klona sig själv och sambon vore inte dumt ;)
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.