Tar hjälp att inreda en del av källaren.
När snickarna är klara så ska väggar och tak målas och golv läggas. Nu säger målaren som ska sätta glasfiberväv att han föredrar att tak- och golvlister sitter på plats när han ska måla.

Men ska inte målningen ske före golvläggningen, och i så fall måste ju golvläggaren ta bort den nyligen målade golvlisten, innan han kan lägga golvet.

Är det verkligen smart?
 
Beror lite på förutsättningarna och vilka material det är som används.

Är det exempelvis trärena snickerier som ska målas och dom ska sitta på lite ojämna putsade väggar hade jag också velat ha dom på plats innan så att man foga snyggt och prydligt innan färdigstrykning. Då lägger man så klart golvet först, sätter listerna och sen skyddar man golvet och låter målaren ta över.

Är det släta nya gipsväggar och det ska sättas färdigmålade lister ska det inte vara så svårt att göra tvärtom. Låta målaren göra sitt, sen golvläggaren och sist snickaren.

Kan också ha med planeringen av jobbet att göra. Ibland vill man som snickare/golvläggare göra färdigt sin del och sen lämna över till målaren och slippa komma tillbaka igen för att sätta lister.
 
Redigerat:
Ok det är gipsskivor i tak och på väggar och även listerna ska målas. Målaren föredrog alltså att listerna satt på plats när han sätter glasfibertapeten. Golvet är tänkt att läggas sist, dvs när listerna är fastspikade redan...
 
Va för golv?

Lägg golvet före listerna monteras.
 
Plastmatta, ja borde väl vara så att snickaren får komma och måla listerna i efterhand, när golvet är lagt.
 
Jag hade lagt golvet först sen lister som målas och sist måla väggarna.

Då man målar in listerna med målarfog så det blir bra.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.