Hej
Någon som har erfarenhet av Husqvarna induktionsspis QSI7134W. (QSI6134W Lika dan fast 60 cm )
Värmer induktionszonerna jämt över hela ytan? Är stekytan 21 cm som zonerna är i diameter?
Besvärande oljud?
Hur är ugnen?
Skall byta ut en >25 år gammal Electro Helios som håller på att gjort sitt och vill veta om detta är en bra induktionsspis.
 
BirgitS
Hej och välkommen till forumet!

Vi har en sån spis sen snart två år och vi är nöjda med den.

Stekytan är minst 21 cm (i en bra stekpannan sprids värmen även utanför den del som blir uppvärmd). 21 cm motsvarar ung. bottenytan av en 24 cm stekpanna. Vi har även en stekpanna som är 28 cm upptill, och därmed en bottenplatta som är ungefär 25 cm, och där är det lite svalare kring kanterna precis som på den tidigare glaskeramikspisen.

När man har ugnen igång så är det en fläkt igång för att kyla ner elektroniken och den fläkten fortsätter i 5-10 minuter efter att man har stängt av ugnen och sitter man då och äter bredvid tycker jag det är störande. Så länge man lagar mat tänker jag inte på den utan just när man äter och vill ha lite lugn och ro. Men å andra sidan finns det väl inga induktionsspisar som inte har en sån fläkt (eller för den delen inbyggnadsugnar).

Ugnen fungerar bra inkl. den katalytiska rengöringen av sidor och tak. Har du någon mer specifik fråga om ugnen?
 
Hej Birgit och tack för ditt svar.
Jag läste denna test från Råd & Rön över hur ugnars förmåga att matcha inställd temp samt klarar av att hålla inställd temp. Visserligen var det en Electrolux och inte en Husqvarna och kanske inte heller en lika dan ugn som QSI7134W har. Men det är samma koncern som tillverkar dem. Därav frågan hur ugnen fungerar.

https://www.radron.se/tester/vitvar...cts=11676,11671,11672,11670,11674,11675,11673

Vad tycker du om att det är ett vred för varje induktionszon? Vekar överskådligt och praktiskt.
Även ugnen har vred för att ställa tempen. Visas tempen även digitalt eller är det bara graderingen på vredet som man får lita till att det är rätt temp i ugnen?

Eftersom det inte i dag finns så många induktionsspisar som är 70 cm att välja på så är alternativet att centrera en 60 cm spis med passarbitar på var sida. Dina synpunkter är av stort värde för oss eftersom du även har haft den i ca två år.
 
BirgitS
Vi har inte märkt att ugnen skulle vara sämre på att få och hålla rätt temp. än tidigare ugnar vi haft och jämfört med för 25 år sen så är den ju betydligt bättre, för de ugnar som tillverkades då slog ju ofta fel på 10 grader och svängde 25 grader upp och ner när de skulle hålla temp.

Vred i stället för touch för att styra zonerna var nog den viktigaste anledningen till att vi valde den spisen. Så mycket bekvämare!

Digitalt visas normalt klockan och när man använder den medföljande stektermometern så visas dess temperatur i fältet mellan ugnsvreden.

Här var det tidigare också en 70 cm bred spis, men hade vi valt 60 cm i stället så hade vi nog valt att ha en skiva på bara ena sidan av spisen för då blir det ett så pass brett utrymme att det gått att sätta en hylla ovanpå sockeln och få ett förvaringsutrymme för brickor etc.
 
A
Det finns 6st olika varianter av denna tillverkade från 2014 å framåt alla gjorda i Polen på den plattformen som är framtagen där. (skiljer sig helt från de som gjordes i Motala)
Det finns skillnader så det kan vara svårt att säga om någon är bättre än den andra.
det har funnits och kanske finns problem med ugnarna då har haft/har fel temperatur.
annars är ju vred betydligt bättre än touch
 
  • Gilla
BirgitS
  • Laddar…
J
Hej i tråden, min QSI7134W från 2017 har återkommande problem med felkod E7 där orsaken beskrivs så här av tillverkaren:
  • Felkod E7 orsakas av fel på temperatursensor, kylkroppen, effektdelen

Felkoden stänger av hela spisen och den måste göras spänningslös och kylas av. Hos oss händer detta om vi har många grytor/stekpannor samtidigt på spisen, det måste inte vara högsta effekt utan mediumvärme. Är det fler som känner igen detta och är det så att spisen inte klarar av värmebelastningen som utvecklas?
 
A
det är säkert en fläkt som inte går
har varit ute för detta på dessa efter motala spisarna
 
J
Så vad i felkoden betyder fläkt?
 
A
nä det finns ingen felkod för fläkt
man måste förstå funktionen för att dra korrekta slutsatser.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.