Någon som vet hur det olika husleverantörerna ligger i pris i förhållande till varandra?
Om man jämför ett likvärdigt hus hos de olika aktörerna.

Någon som har tips på prisvärda hus? Gärna 1 1/2 planare.
Vi har bara kollat på LB- hus, Duvhöken än så länge.

 
Älvsbyhus och Smålandsvillan är väl de som är billigast (?) Men är personligen inte så förtjust i dem...

Jag tycker Hjältevadshus är prisvärda. Gedigna hus till hyfsat pris. Vi köpte Mogården (1 1/2 plans) men de har flera! Kolla www.hjaltevadshus.se eller beställ katalog.

 
Tror att det ser ut så här Älsvbyhus, Smålandsvillan, Ugglanserien (LB-hus), Hjältevadshus och LB-hus. Skiljer 100'-200' mellan de olika. Det som skiljer dessa åt är att LB-hus har platta på mark, golvvärme, kaklat i badrum mm till skillnad mot de andra 3 som har krypgrund.

Sen hur man väljer är väl smaken som får styra och plånboken. Vi funderar på Lammhult (Smålandsvillan). Vi har tittat på Björken (Hjältevadshus), Höner (Älvsbyhus) och Tornugglan & Pärlugglan (LB-hus). Alla är 1½-plans hus och ligger inom vår budget. För oss har planlösningen och möjligheterna med huset varit viktigast och därför lutar det åt ett Lammhult.
 
För oss har planlösningen och möjligheterna med huset varit viktigast och därför lutar det åt ett Lammhult.
Trodde Smålandsvillan (likt älvsbyhus) inte ändrar sina planlösningar, flyttar väggar m.m. (?) :-/
 

Trodde Smålandsvillan (likt älvsbyhus) inte ändrar sina planlösningar, flyttar väggar m.m. (?) :-/ [/quote]

Det stämmer, men vi kan snickra själva ;). Vissa väggar kan man välja bort eller sätta igen dörrhål redan från leverans.

Vår tanke är att sätta igen ett dörrhål mellan kök och vardagsrum redan i leveransen. När vi sen är klara med övervåningen och barnen har blivit lite äldre så att de kan sova på övervåningen ska vi riva väggen mellan vardagsrummet och ett litet arbetsrum för att få ett större vardagsrum. När vi flyttar in i huset är vi i behov av 3 sovrum på bottenvåningen.
 
Ja vi var inne på Hjältevadshus ett tag, men när vi pratade med dom fick vi till svar att de ej bygger hus norr om Gävle, tror jag de va.

Men de är alltså de nämda,Ä - hus, LB-hus, Smålandsvillan som är de aktuella om man vill hålla sig inom en rimlig prisklass?
Finns de några fler?
 
mjöbäcksvillan har hyfsade priser
 
Vi jämförde kalkyl på Duvhöken med motsvarande (storleksmässigt) Smålandsvilla. Skillnaden var marginell och då var valet inte så svårt.

/Jerker
 
Skidstahus har bra priser, ligger något över de billigaste (typ Älvsbyhus). Den stora fördelen är att du själv väljer hur planlösningen ska se ut. De har platta på mark med golvvärme.
 
Har de bra isolering ?
Själv lutar jag åt Villavarm
 
Aquaman:Har du kollat upp några priser på Villa varm? Har du nått förslag på nån husmodell så vi vet vilka summor det rör sig om?

Håkan
 
I ytterväggarna är det 45 mm mineralull. Skidsta hus är flexibla och det går nog att få mer isolering om man vill.
 
Vi funderade innan på modulentserien smartstart, där kostar ett bashus (typ 1 1/2 plan, ca. 96 m2 på bottenplan) 765000, det är ett ganska ordinärt hus och man får köpa till all inredning, de har ett "beijerpaket" för ca. 60 000 där allt till inredning ingår...som sagt inte världens roligaste hus, men billigt! ;)(vi bestämde oss sedan för Lb.hus (jordugglan) som vi tyckte var ett hus där man fick mycket för pengarna.)
 
Har helt nyligen börjat fundera på att bygga hus. Ett företag jag hittade på Internet var Folkvillan. Dom verkar ha mycket bra priser. Ni kan kolla in på www.folkvillan.se. Om dom är nått att ha eller ej har jag ingen aning om. Nån annan som vet nått om dom?
 
Vi har tagit in kalkyler från 5 leverantörer.
Det mest prisvärda vi har hittat är Ekefors Ekonomen. Skillnaden i pris mot övriga i samma storlek på hus ligger på ca 200´.
Vad som får oss att nu ta beslut om Ekefors är den kompentens och det trevliga bemötande vi fått.
Vad vi lärt oss på denna korta tid är att det går inte att gemföra priset på huset då det ofta är små skillnader, utan det är kostnaderna runt, såsom grund, avlopp, va mm som skiljer enormt beroende på leverantör.
Ex Västkustvillan ser på pappret ut att vara billigast men när vi fått in alla priser är dom dyrast!!!!!!!!!!!
vi har ännu inte skivit på nåt avtal men räknar med att "trycka på knappen" nästa månad.
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.