När vi kör diskmaskinen så stör den TV´n (framförallt de kanaler som är markburna, SVT, TV4). Inte under hela diskprogrammet utan delar av detta. Får även störningar i TV bilden och TV "knäpper till" då man slår på/av vissa lampor via de väggfasta strömbrytarna. '
Totalknas i elinstallationen eller vad är detta och hur fixxar man det? Tacksam för svar.
 
Absolut inget "totalknas". Elmotorer skapar störningar. Dessa kan sedan störa elektronik, antingen genom att fortplanta sig via elledningar från den störande apparaten till den störda, eller genom luften som rena radiovågor.

Efterssom det tydligen framförallt är program från antennen som störs så verkar ju luftburna störningar vara mest sannolikt.

Antingen så är det något fel på diskmaskinen så att det blir för mycket störningar från den, försök kolla om störningarna kommer bara när avloppspumpen går, eller om det är under hela diskningen (det sitter en pump som kör vatten till spolarmarna under diskning och sköljning).

Eller så är det fel på antennledningen så att den plockar upp störningarna i alltför stor grad.

Man skulle kunna misstänka att det är dålig kontakt i skärmen på antennkaeln. En antennkabel består ju av en yttre ledare som är en strumpa av kopparfläta och/eller alluminiumfolie, och sedan en tjockare isolering och en mittledare.

Den ytttre ledaren har som en uppgift att skärma bort signaler som finns utanför kabeln så att de inte når in till mittledaren.

Om ytterledaren har dålig kontakt i någon ände så fungerar den dåligt som skärm, och störningar kan slinka in i kabeln.

jag skulle nog börja felsöka antennkabeln, ända upp till inkopplingen i antennen. Dels för att sannolikheten är hyffsat stor att det är där problemet sitter, men framförallt för att det är enklast och billigast att åtgärda.
 
Har du en aktiv antenn? (dvs. den matas med 5v) detta skapar ofta störningar, om du kan byt till en passiv antenn så försvinner dina problem...

/F
 
Vi hade precis det problemet när vi hade en liten kompaktanten i vardagsrummet. Ja den skulle ha suttit högst upp utanför på väggen men den kom aldrig dit. Den tog inte heller alltid in alla kanaler.
En ny antenn modell metallskelett med spröt inhandlades om monterades inne på vinden under ett plåttak.
Nu fungerar alla kanaler alltid och störningarna är borta.

Jag vet inte om detta hjälper dig men det finns i alla fall hopp om lösning :)
 
Får även störningar i TV bilden och TV "knäpper till" då man slår på/av vissa lampor via de väggfasta strömbrytarna.
Kan vara glapp kontakt/dålig förbindning i nollan --vid ändring av belastning mindre/ökad last märker man det som "störning"=be en elektriker kontrollera (kan bli en dyr historia om nolla släpper)
En i bekantskapskretsen hade samma fenomen,inget som jag reagerade på då
några dagar senare ringer han och berättar att kyl/frys går på övervarv
 
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.