Hej, vi håller på att bygga ett förråd, pulpettak med 6 graders lutning. Tänkte sätt trekantslist längs med sidorna som sedan pappen ligger uppvikt på. Men jag funderar på hur vi ska lösa det längst upp där taket tar slut på den högsta väggen? Ska man sätta en trekantslist även där? Hur ska man i såna fall täta och vika pappen längst upp i hörnet?

Har även en fråga gällande takfotsplåten, om man tittar på bilderna, hur och i vilket skede monterar vi fästen för hängrännorna? Ska man montera takfotsbräda innan takfotsplåten? Eller kan man skippa den?
 
  • Byggnadsram av ett förråd med pulpettak under konstruktion, täckt med en grön presenning. Stege lutad mot förrådet. Skogsmiljö i bakgrunden.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
  • Byggprojekt med förråd under konstruktion, pulpettak, täckt med presenning, och en stege lutad mot byggnaden i skogsmiljö.
    Inloggade ser högupplösta bilder
    Skapa konto
    Gratis och tar endast 30 sekunder
Rickard.
Längst upp gör du likadant som på kortsidorna, hörnen gör du lättast genom att först göra gavlarna och avsluta med toppen. Det är nog lättare att bara göra det än att försöka klura ut hur i förhand snåla inte med klister!

Hängrännan monteras lättast och bäst innan fotplåten (men det kan vara bra att ha till hand för att lättare bestämma höjden) så jag tycker du kan rulla ut underlagspappen nu och spika fotbräda, vindskivor, trekantlisterna och sen montera hängrännan. Efter det kan du sätta fotplåten och ytpappen. Fotbrädan ska egentligen in under råsponten för att ge stöd åt den sista så det kanske är nått du vill förstärka innan.
 
Redigerat:
Vi vill skicka notiser för ämnen du bevakar och händelser som berör dig.